Основан фонд за финансијску помоћ атлетичарима

Светска атлетска федерација (ИААФ) заједно са Међународном атлетском фондацијом (ИАФ) основала је фонд за помоћ атлетичарима који су изгубили приходе због суспензије такмичења услед пандемије коронавируса. Атлетичари ће моћи да конкуришу за 500.000 долара колико се за сада налази у формираном фонду за помоћ.

На иницијативу Хикама Ел Гуеружа рекордера на 1.500 метара ИААФ и ИАФ су основали фонд за финансијску помоћ атлетичарима у овом периоду када је сезона прекинута због спречавања пандемије.

„Покушаћемо да помогнемо што већем броју спортиста. Посебно бих се захвалио Хикаму што нам је пренео ову идеју и председнику ИАФ принцу Алберту на снажној подршци овом пројекту. У сталном сам контакту са спортистима широм света и знам да многи доживљавају финансијске тешкоће као последицу гашења већине међународних спортских такмичења у последња два месеца. Наши професионални спортисти се ослањају на новчану награду као део својих прихода и свесни смо да ће наша такмичарска сезона, бити под јаким утицајем пандемије. Надамо се да ћемо успети да одржимо бар неко такмичење касније ове године, али у међувремену ћемо такође настојати, кроз овај фонд и додатна новчана средства која намеравамо да потражимо кроз пријатеље нашег спорта, да помогнемо што већем броју спортиста колико год је могуће. ", истакао је први човек светске атлетике Себастијан Коу.

Основана 1986. године ради подршке добротворним питањима која укључују атлетику, Међународна атлетска фондација, под почасним председништвом принца Алберта II од Монака, издвојила је средства из својих буџета за 2020. и 2021. годину да помогне спортистима којима то буде потребно.

Митинзи Дијамантске лиге, сва друга атлетска такмичења и Олимпијске игре су одложени и још је неизвесно када ће се атлетска сезона наставити.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво