Шпановићева и Јованчевић најбољи у 2019. у избору АСС

Атлетичари Ивана Шпановић и Страхиња Јованчевић проглашени су за најуспешније у 2019. години у избору Атлетског савеза Србије (АСС).

Председник АСС Веселин Јевросимовић истакао је да је претходна година била права спортска.

"Напорна, динамична и врло успешна. Част ми је да вам кажем да су током 2019. године наши атлетичари освојили чак 60 медаља на међународним такмичењима, 22 златне, 14 сребрних и 24 бронзане. Посебно бих истакао две европске медаље освојене почетком марта у дворани на Првенству Европе у Глазгову. Наша Ивана Шпановић је још једном доказала супериорност у својој дисциплини и поново одбранила злато. Атлетски савез Србије очекивао је да Страхиња Јованчевић заблиста у сваком моменту и његова бронзана медаља за нас није била изненађење", рекао је Јевросимовић на свечаности.

Истакао је да је можда најзначајнија ствар у претходној години за АСС била што је Београд изабран за домаћина Светског атлетског првенства у дворани 2022. године.

Трофеј професора Александра Петровића за најуспешнијег тренера добио је Горан Обрадовић из АК Војводина Нови Сад, а за најуспешнији атлетски клуб проглашен је АК Партизан 1945.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво