Све мисли ка Италији

Ватерполисти сагласни у оцени да је полуфинале исцрпело доста физичке и псисичке снаге, али да ће спремни ући у утакмицу против Италије. Србија не брани злато из Рима, већ напада злато у Шангају, каже селектор Удовичић.

Ватерполо репрезентација Србије у финалу Светског првенства за противника има Италију. "Делфини" су показали сву снагу у мечу полуфинала против Мађарске, али обећавају да ће дати максимум у мечу који ће једну од екипа промовисати у најбољу на планети.

"Није лако заборавити утакмицу као што је била та са Мађарском, али ми међу собом имамо договор да престанемо да размишљамо о мечу када се он заврши и мислимо на наредног противника, поготово сада када је то финале. Захваљујем друговима још једном, као и тренеру и лекару Небојши Јеремићу, што су имали поверења у мене, што су ми дали прилику и омогућили да играм. Није једноставно дати шансу играчу који је два дана био болестан. Нисам имао страх при шуту за одлучујући гол. Сада морамо да размишљамо о Италији која је одлична екипа", изјавио је Стефан Митровић.

"Екипа која више буде желела победу ће постати шампион света. Тактика може да помогне али највише утиће жеља да се освоји титула. Сигурно је да смо и физички и емотивно исцрпљени после полуфинала, али то ти сигурно даје неки ветар у леђа за такву утакмицу", сматра Никола Рађен.

"Када смо седели у свлачионици и прићали о утакмици са Мађарском ушао је капитен Вања Удовичић и рекао да морамо да размишљамо о следећем мечу. Тако да смо већ од те вечери мислили на финале. Отишли смо после претходног меча на вечеру и затим сви заједно гледали утакмицу Италија-Хрватска. Италија није појединацно квалитетна као Хрватска или Мађарска, али је тимски изузетна. То је финале и ту је тешко дати предност некој екипи", објективан је Душко Пијетловић.

"Ми мало другачије гледамо на ову утакмицу. Сви говоре да бранимо титулу. Ја нисам сагласан, ја мислим да ми поново освајамо титулу првака. Не можемо да побегнемо од чињенице да смо фаворити, само ми нећемо тако спремати тактику за овај меч. Ми живимо за златне медаље. Будите сигурни да када почне меч, нико више од нас неће желети да победимо", каже селектор Дејан Удовичић.

Италија је екипа која је највиш напредовала у претходне две године. На шампионату у Риму 2009. били су 11. а на Европском првенству 2010. и Светској лиги 2011. били су у финалу тих такмичења.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво