Читај ми!

Дејан Савић више није селектор ватерполиста Србије

Прослављени стратег и вођа тима ватерполиста Србије Дејан Савић поднео је неопозиву оставку на функцији селектора репрезентације, саопштио је Ватерполо савез Србије. Ову одлуку Савић је донео после неуспеха на Европском првенству у Сплиту.

После више обављених разговора, Савић је поднео неопозиву оставку која је прихваћена, наведено је у саопштењу.

"Ватерполо савез Србије обавештава јавност да Дејан Савић више није савезни селектор репрезентације Србије. После више обављених разговора, Дејан Савић је поднео неопозиву оставку која је прихваћена", навео је Савез у саопштењу.

Како истичу, у протеклих десет година, колико је био на челу репрезентације, Дејан Савић је остварио врхунске резултате који су га сврстали међу најбоље, ако не и на месту најбољег тренера света.

"Желимо Дејану Савићу пуно успеха у наставку каријере. Сигурни смо да наш Деки има још пуно тога да пружи српском ватерполу и спорту као што је то чинио до сада. Легендо, пуно среће", поручио је Ватерполо савез Србије.

Са "делфинима" Савић је освојио две узастопне златне медаље на Олимпијским играма, злато и бронзу на Светском  првенству, три злата на Европском првенству, злато и бронзу на ФИНА Светском купу и шест златних медаља на ФИНА Светској лиги, уз победу и на Медитеранским играма.

Ове године, после смене генерација, био је пети на Светском првенству и Светској лиги, а на Европском првенству Србија је заустављена у осмини финала.

 

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво