Читај ми!

Јакшић о "шесторици величанствених": Врхунски играчи и људи

Српски ватерполиста Никола Јакшић говорио је о свом искуству са "шесторицом величанствених", легендарним саиграчима који ће се од састава репрезентације опростити на утакмици у суботу увече против Италије. Он се тренутно опоравља од повреде и није играо на турниру на Сардинији, а истиче да се нада да ће бити спреман за Сплит.

Јакшић је посебно истакао да су његови саиграчи не само врхунски спортисти већ пре свега добри људи.

"Заслужили су и више од тога, то су врхунски играчи, а пре свега добри људи.", рекао је српски ватерполиста Никола Јакшић

На базену "Милан Гале Мушкатировић" званично ће се од репрезентације Србије опростити момци који су освојили све што је могло да се освоји, укључујући и два узастопна олимпијска злата - Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Душко и Гојко Пијетловић, Милан Алексић и Стефан Митровић.

"Играо сам с њима од 2015, имао сам ту част да будемо заједно пуних седам година и мислим да су речи сувишне. Све што ће се десити у суботу су заслужили су и много више од тога.", рекао је Јакшић Тањугу.

Подмлађена Србија је ове године освојила два пета места на два велика такмичења - Светском првенству и завршници Светске лиге, а сада се припрема за Европски шампионат у Сплиту.

"Нама је увек циљ медаља и то она најсјајнија. Идемо у Сплит са намером да дамо све од себе. Десило се то да смо на Светском првенству изгубили у четвртфиналу од Хрватске, после је уследила Светска лига где нисмо били у комплетном саставу, али сада очекујем најбоље".

Јакшић, који се тренутно опоравља од повреде и није играо на турниру на Сардинији, истиче да се нада да ће бити спреман за Сплит.

"Ту сам, у Београду, идем на терапије, надам се да ће све бити у реду и да ћу бити спреман да заиграм и помогнем екипи", поручио је Јакшић.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се