Нови вапај легенди за спас ВК Партизан

Група бивших ватерполиста Партизана, у којој се између осталих налазе Филип Филиповић, Живко Гоцић, Слободан Никић и Душан Мандић, поново се огласила писмом у којем опет тражи оставке актуелног руководства клуба и ванредну Скупштину.

"После писма које смо послали садашњој Управи клуба и затражили моменталне оставке свих људи на руководећим функцијама у клубу, на челу са Татјаном Ракас и расписивање ванредне Скупштине Ватерполо клуба Партизан, веровали смо да је направљен први корак и да ће Зоран Аврамовић, једини валидни председник Скупштине ВК Партизан и Александар Шоштар, поступити у складу са договором. Међутим, уместо да смо већ одржали Скупштину клуба, ми смо још увек у ситуацији да чекамо и да из дана у дан гледамо пролонгирање апсолутно свих страна који су без жеље да се Скупштина догоди, да се смени садашња Управа и да се заустави пропадање најтрофејнијег клуба у историји", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, Скупштина је била заказана, њено организовање отежало је увођење додатних мера против сузбијања пандемије, али ова ситуација није спречила боље организоване савезе и организације да раде за добробит спорта - попут Олимпијског комитета Србије, Фудбалског савеза Београда, одређених кошаркашких клубова.

"Како смо били и остали једногласни у жељи да се Скупштина одржи да бисмо почели са решавањем проблема, одлучили смо да не чекамо више. Апсолутна већина чланова Скупштине послала је захтев за поновно заказивање Скуштине, предају докумената која су за то потребна, као и печат клуба којим ће се одлуке већине чланова клуба учинити легитимним".

Партизан је у алармантној ситуацији и зато је важно да до промена дође, да бисмо пре свега задржали и ово мало деце која су остала у Партизану, поручују бивши асови.

"Уместо да се припрема за прославу 75 година постојања следеће године, ВК Партизан може, уколико се ствари не промене, да се припрема за куповину ланца и катанца како би и дефинитивно затворио врата. У таквој ситуацији поставља се питање са којим средствима Татјана Ракас, директорка клуба мисли да окупи играче, доведе нове, нађе тренере, кад више нико не верује у Партизан".

"Никада до сада Партизан није имао управу која не жели ништа да уради. Не жели да загреје базен (Бањица није радила од јануара 2020.), не жели да деца тренирају на Бањици, не жели да покуша да створи услове да сениорски тим постоји, а без свега тога не постоји могућност и да буде конкурентан у такмичењима".

Желимо да почнемо да се бавимо стварима због којих смо се окупили, а то је да урадимо све да Партизан дигнемо на ноге, да вратимо децу на Бањицу, да почнемо са поправљањем угледа клуба и да удруженим снагама радимо у интересу Партизана и комплетног ватерпола у Србији. Сигурни смо да нема никога ко не мисли да је Партизан синоним за ватерполо у Србији. Осим, изгледа, људи који га тренутно воде.

И то ћемо променити, каже се у писму.

Свесни смо, поручују трофејни асови, да је саопштење које шаљемо једини начин да обавестимо јавност шта се догађа, да би сви они који прате дешавања у Партизану, који су били његов део и који желе да поново постану редовни посетиоци на Бањици имали што јаснију слику, јер је на други начин неће добити".

"Обавестићемо јавност о термину Скупштине и свим детаљима, јер нам је подршка потребна у тешким тренуцима кроз које Партизан пролази.

Нећемо одустати од намере да направимо промене, без обзира на све могуће сценарије који нас очекују. Стоијимо иза нашег плана да вратимо клуб тамо где му је и место", закључује се у саопштењу.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво