Прлаиновић се сели у Француску, потписао за Марсељ

Један од најбољих светских ватерполиста Андрија Прлаиновић, након што је морао да напусти мађарски ОСЦ, потписао је трогодишњи уговор са Марсељом.

Прлаиновић је рекао да постоји могућност да Марсељ ангажује још квалитетних појачања, али да не зна ништа о именима.

"Ова сезона је готова и нема потребе да чекам. Уговор на три сезоне, посебно у мојим годинама, био је важан фактор да се одлучим за ову опцију, али и жеља да се придружим клубу који је показао велике амбиције, добру организацију и који расте из године у годину. Наступају у Лиги шампиона, освајали су Kуп Европе и сада желе да ураде нешто више. Поред тога, живећу у Француској, једној од најлепших земаља", рекао је Прлаиновић за Ватерполо вести.

Репрезентативац Србије каријеру је почео у Јадрану из Херцег Новог, а од 2006. до 2011. је наступао за Партизан, са којим је освојио Лигу шампиона.

Наредну сезону је провео у Про Реку, освојио је још један трофеј шампиона Европе, да би то исто поновио 2013. године са Црвеном звездом.

Тада су Душко Пијетловић и он у три сезоне три пута освајали овај трофеј и то са три различита клуба. Играо је затим поново за Про Реко, 2015. је по четврти пут био шампион Европе и потом је 2016. прешао у мађарски Солнок.

Лигу шампиона су освојили 2017. године, а исте амбиције Прлаиновић је имао са ОСЦ-ом, али, нажалост, ова сезона није завршена.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво