Ватерполо репрезентација Србије изгубила од Хрватске

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је од селекције Хрватске у утакмици другог кола Б групе олимпијског турнира у Пекингу, резултатом 8:11 (3:1,1:4,1:4,3:2)

Најзаслужнији за победу Хрватске били су Маро Јоковић и Самир Барић са по три поготка.  

Изабраници Дејана Удовичића добро су "отворили" утакмицу и повели голом Александра Шапића. На истеку трећег минута изједначио је Бараћ, али је головима Владе Вујасиновића и Александра Шапића  екипа Србије повела са 3:1

У другој четвртини у базену је постојао само један тим, а то су били Хрвати. Маро Јоковић је прво смањио на 3:2, а минут касније исти играч је Хрватској донео изједначење. До првог вођства на утакмици Хрватска је дошла голом Бараћа.

Ватерполисти Србије су минут пре краја првог полувремена изједначили поготком Вање Удовичића, али су Хрвати у самом финишу опет повели захваљујући Теу Ђогашу.

Хрватска је у истом ритму одиграла трећу четвртину, када су изабраници Ратка Рудића и одлучили питање победника.  Миле Смодлака је на почетку овог периода погодио за 6:4, а затим су мрежу Дениса Шефика редом затресли Хинић, Бараћ и Јоковић за убедљиву предност Хрватске од 9:4.

На почетку последње чевртине Бурић и Смодлака су били прецизни за 11:5, а српски ватерполисти су до краја утакмице успели само да ублаже пораз.

Репрезентација Србије у трећем колу у четвртак игра против селекције САД, а меч почиње у 4.50 по средњеевропском времену.

Искусни репрезентативац Дејан Савић, такође, сматра да је наш тим био катастрофалан у средишњем делу меча.

"Кренули смо добро, али нисмо искористили играча више у неколико наврата и мислим да је то био кључ успеха хрватских ватерполиста. Примили смо јефтине голове и те грешке нисмо могли да исправимо", казао је Савић.

Он сматра да играчи нашег тима нису били нервозни и да су показали жељу да се врате у утакмицу и при вођству противника од 9:4.

"Та је предност је, међутим, била ненадокнадива и Хрвати су потпуно заслужено победили. Сада више нема никаквих калкулација, морамо да победимо све до краја како бисмо имали лакшег противнка у четвртфиналу", рекао је Савић.

Душко Пијетловић тврди да су наши играчи данас имали добар приступ утакмици, за разлику од сусрета са Немачком.

"Данас нисмо поновили лош приступ. Добро смо кренли, међутим били смо јако лоши у средини меча. Нисмо добро затварали шутеве и Хрвати су то умели да казне. Имамо мало времена да поправимо неке ствари у игри, али надам се да ћемо, ипак, успети у томе", закључио је Пијетловић.

Бројне осцилације из меча са Немачком, сматра Вања Удовичић, српски тим је поновио и у сусрету са Хрватском.

"За разлику од дуела са Немцима, сада смо пали у средишњем делу. Морамо под хитно нешто да променимо, уколико желимо да се боримо за добар пласман. Били смо лоши, посебно у одбрани. На ранијим мечевима одбрана нас је увек подизала, а сада смо баш ту изгубили меч", навео је Удовичић.

Он је рекао и да је можда добро што је наш тим доживео убедљив пораз, пошто има времена да извуче поуку из њега.

"Можда нас овакав пораз опамети и подстакне на бољу игру. Уверен сам да имамо довољно знања, квалитета и памети да извучемо добре закључке", изјавио је Удовичић.

Селектор српског државног тима Дејан Удовичић сматра да овај пораз од Хрвата не представља катастрофу и да има још времена да се поправи лош утисак са почетка такмичења.

"Ово је само једна од утакмица. Играли смо веома лоше после вођства од 3:1. Очекивали смо тешку утакмицу и морали смо да се боримо до краја. Очекујем да ћемо успети да отклонимо слабости које смо данас показали", закључио је Удовичић

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво