Читај ми!

Златне одбојкашице у Београду: Утисци се нису слегли, злато је последица тимске игре

Одбојкашице Србије пресрећне су после одбране светског злата, а по доласку у Београд изјавиле су да су веровале једна у другу и да су до великог успеха дошле захваљујући тимској игри.

Српске одбојкашице стигле су у Београд после освајања златне медаље на Светском првенству, а у Хотелу М, Савез им је организовао свечани пријем.

"Морам јавно да захвалим екипи, играчицама и стручном штабу што су показали једно велико јединство и што су показале такав приступ игри и однос према националном дресу. Знали смо да ће увек дати све од себе, тако да би сваки резултат био вредан злата. Ова златна медаља на њиховим грудима потврђује све што сам рекао. Позвао бих навијаче да и убудуће подржавају тим, без обзира на то које место освоје", рекао је председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић.

Селектор Сантарели рекао је да је испунио свој сан који је сањао откако је преузео репрезентацију Србије.

"Мислим да резултат дугујемо целокупном раду у претходних пет месеци. Све играчице су се трудиле, доста је било зноја и пожртвовања и овај резултат је производ тога. У том смислу дугујем им много. Посебно бих захвалио стручном штабу, али и несебичној подршци Савеза. Када сам ступао на место селектора репрезентације Србије, имао сам сан и наду да можемо да направимо нешто велико и тај сан се остварио",  рекао је селектор Србије Данијеле Сантарели.

Присутнима се обратила и Бојана Дрча, тенхичар српског тима.

"Утисци се нису слегли. Одбранити светско злато није било лако. Веровале смо једна у другу. Дванаест утакмица – дванаест победа. Хвала девојкама, хвала што сте нас подржавали. Надам се да ћемо наставити у том ритму", рекла је Бојана Дрча, најбољи техничар Светског првенства.

Тијана Бошковић је као капитен предводила репрезентацију до новог светског злата.

"Нисам у потпуности свесна шта смо урадили. Част и привилегија је бити део овог тим. Ово што смо урадили ретко ко може. Увек смо се држале заједно, играле смо тимски и то је допринело да освојимо ово злато", каже Тијана Бошковић, МВП Светског првенства.

За одбојкашице ће бити уприличен и свечани дочек испред Скупштине града, а директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а од 20.00.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара