Читај ми!

Рубљов после драме бољи од Рунеа, следи дуел са Новаком

Руски тенисер Андреј Рубљов савладао је Данца Холгера Рунеа 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6) у осмини финала Аустралијан опена. Наредни ривал биће му Новак Ђоковић.

Рубљов је после велике драме и преокрета у тај-брејку петог сета успео да савладала Рунеа и пласира се у четвртфинале Аустралијан опена.

Виђен је врло занимљив меч, препун преокрета и неизвесности. Рубљов и Руне смењивали су се у добијеним сетовима, а финиш петог је био права посластица за тениске сладокусце.

Први сет је наговестио каква драма се спрема. После неискоришћених брејк шанси, Рубљов први одузима сервис за предност 4:2, али Руне већ у наредном гему узвраћа. Рус се није поколебао и дошао до другог брејка, чиме је одржао предност до краја првог сета.

Рубљов пропушта три брејк лопте у првом гему другог сета, те да поремети Рунеа. Данац користи прилику у четвртом гему и другу брејк лопту за предност 3:1 и безбедну дистанцу за изједначење у сетовима.

На сличан начин Рубљов, једним правовременим брејком, враћа предност од 2:1, Руне у четвртом одузима сервис Андреју за 4:2. Руски тенисер успева да смањи на 5:4 одузимањем сервиса, да би Руне у наредном сервису спречио изједначење у гемовима и остварио нови егал у сетовима.

Руне је у пресудном тај-брејку водио 5:0, али Рубљов креће у велики повратак и преокреће резултат на 9:7, на шта је Руне узвратио са два поена и изједначио резултат. Последњи поени за 11:9 припали су Русу.

Противник у четвртфиналу биће Новак Ђоковић, који је победио Алекса де Минора. 

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво