Читај ми!

Амерички тенисери на Новаковој страни: Сви желимо да на турнирима видимо најбоље играче

Амерички тенисер Тејлор Фриц каже да би волео да Новаку Ђоковићу буде дозвољено да игра на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, преноси британски "Експрес". И његов сународник Френсис Тијафо истиче да би сви врхунски тенисери требало да играју на највећим турнирима.

Америчка влада је недавно до 10. априла продужила важење услова за улазак у земљу, према којем путници морају да приложе доказ о барем две примљене вакцине против ковида-19.

То значи да, по свему судећи, најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће моћи да игра на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, пошто није вакцинисан. Ђоковић из истог разлога није ни прошле године играо на прва два мастерса у сезони.

Амерички тенисер Тејлор Фриц, који је прошле године освојио титулу у Индијан Велсу, подржао је Ђоковића и истакао да би му требало дозволити да игра на територији САД.

"Очигледно, из перспективе играча са циљем одбране титуле, лакши је жреб ако Новака нема, али не знам… Мислим да смо у тренутку када би вероватно требало да га пусте у земљу, али ја не постављам правила", рекао је Фриц у Сиднеју, где селекција САД игра на Јунајтед купу.

Тијафо: Заиста ће ми недостајати… И не баш

Фрицов сународник Френсис Тијафо истакао је да би сви врхунски тенисери требало да играју на највећим турнирима.

"Сви желимо да видимо најбоље играче света на најважнијим турнирима. Међутим, правила су таква. Ту ништа не можемо да променимо", истакао је Тијафо.

Амерички тенисер се нашалио на рачун својих шанси да без Ђоковића на турнирима направи добар резултат. "Заиста ће ми недостајати у Индијан Велсу... И не баш", рекао је Тијафо.

Турнир у Индијан Велсу биће одигран од осмог до 19. марта. Мастерс у Мајамију је на програму од 22. марта до другог априла.

Новак Ђоковић се тренутно налази у Аустралији где ће сутра играти против Американца Себастијана Корде у финалу АТП турнира у Аделејду, а потом ће од 16. јануара јурити десети трофеј на Аустралијан опену у Мелбурну.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се