Читај ми!

Нори се понадао, онда Ђоковић показао моћ, преокренуо меч и пласирао се у финале Вимблдона

Новак Ђоковић, након преокрета, савладао Британца Камерона Норија са 3:1 по сетовима 3:6, 6:3, 6:2, 6:4 и пласирао се у финале Вимблдона. Противник у борби за трофеј је Аустралијанац Ник Кирјос.

Британац је освојио први сет и тако "наљутио" нашег тенисера. Након што му ништа није полазило за руком у првом сету, Новак се ресетовао и заиграо знатно сигурније и агресивније у наставку. У није дозволио ривалу да озбиљније запрети. Пронашао је први сервис који му је био сигурно оружје у наставку. Наизглед са пола снаге наш ас добија три сета и оверава пласман у финале, своје шесто на Вимблдону.

Више од 15.000 гледалаца могло је да ужива у представи на Централном терену. Већина се понадала после првог сета да Нори може до "скалпа", међутим брзо је уследило отрежњење и на крају су морали да аплаудирају најбољем тенисеру свих времена.

Меч је почео разменом брејкова, први је до предности стигао Британац. Како је сет одмицао Нори је деловао све сигурније, а наш тенисер као да је био у контраритму. Тражио је Новак први сервис, али никако није могао да га употреби кад му је било неопходно.

У осмом гему Нори користи грешке нашег аса и поново му одузима сервис. Ђоковић није успео да узврати и ривал је добио први сет са 6:3.

Неки други Ђоковић је изашао на терен у другом сету. Можда му је качкет помогао, али његови сервиси су били знатно убитачнији. Само пет пута у целом сету није убацио први сервис. То је резултирало лако освајаним сервис гемовима, чак три без изгубљеног поена. Противник није успео да освоји нити једну брејк прилику.

С друге стране, Новак је константно претио на сервис ривала. У два наврата није искористио своје брејк прилике. У осмом гему осваја две везане брејк лопте, користи прву и долази до предности. Потом је на свој сервис ставио тачку на овај сет - 6:3.

Новак је наставио у истом ритму, док је Нори све више грешио. Након брејка у првом гему у сету Ђоковић је био убедљив на своје сервисе, и у трећем сету није дозволио противнику да запрети. Када је наш ас извојевао још један брејк било је јасно да Британац нема шта да тражи у овом сету.

Новак лако приводи сет крају и долази до вођства у мечу, 6:2 у трећем сету.

Као и у претходном, и у четвртом сету наш тенисер је одузео сервис ривалу. Ђоковић је наставио са сјајним сервисима и лако освајаним гемовима. Једина узбуђења била су на сервис Британца, који се грчевито бранио како би колико-толико задржао шансе да остане у мечу.

Новак је у петом гему пропустио четири брејк прилике, ипак то га није пореметило. Наставио је да сјајно сервира и лако је привео сет и меч крају - 6:4 у четвртом сету.

Овако је протекао меч. 

Ривал Ђоковића у недељном финалу биће Аустралијанац Ник Кирјос. 

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво