Читај ми!

Шпански медији: Надал је Бог на земљи

Шпански медији одушевљени су Рафаелом Надалом, који је тријумфом у Паризу против Каспера Руда стигао до 14. титуле на Ролан Гаросу.

Надал је за само два сата и 20 минута победио Руда 6:3, 6:3, 6:0 и стигао до 14. трофеја на Отвореном првенству Француске.

"Надал, Бог на земљи", пише на насловној страни Марке.

У тексту се констатује да је Надал од 519 мечева на шљаци добио чак 474, односно 91 одсто.

Насловна страна Аса гласи: "Рафаел Надал XIV, Краљ Француске".

Шпански медији истичу и једну занимљивост.

Надал је на данашњи дан 2005. године победио Аргентинца Маријана Пуерту 6:7, 6:3, 6:1, 7:5 и први пут тријумфовао на Ролан Гаросу.

Надал је 17 година година касније стигао до 14. трофеја на Отвореном првенству Француске, а овим тријумфом освојио је 22. гренд слем трофеј у каријери.

Надал је са 36 година постао најстарији шампион Ролан Гароса и од понедељка ће бити четврти играч на АТП листи.

"Нисам веровао да ћу опет бити овде, играти још једном у финалу и бити конкурентан. То ми све много значи. Ово је било невероватно путовање. Не знам шта може да се догоди у будућности. Борићу се, али ћу покушати да наставим исто овако", рекао је Надал.

Шпански тенисер је захвалио навијачима на подршци током Ролан Гароса и истако да му је било задовољство да у финалу играти против Руда.

"Каспере, био си сјајан и желим да ти честитам. Ове две недеље су нарочито биле важне за тебе. Срећан сам због тебе и твоје породице и желим вам све најбоље. Такође, хвала мојој породици и тиму. Многе ствари су се десиле и не могу довољно да вам захвалим. Када су повреде у питању ништа не бих могао без подршке и одавно бих био у пензији. Ово је најбољи турнир на свету, хвала свима који га омогућују", рекао је Надал по завршетку меча.

Ролан Гарос се играо за наградни фонд од 43,6 милиона евра.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи