Читај ми!

Непобедива Ига Швјонтек поново освојила Ролан Гарос

Прва тенисерка света Ига Швјонтек освојила је овогодишњи Ролан Гарос и тако наставила серију непобедивости. Швјонтекова је потврдила сурову доминацију на ВТА туру и у финалу савладала Американку Коко Гоф, резултатом 6:1, 6:3.

Пољакиња је тако стигла до друге гренд слем титуле из исто толико финала, а остварила је 35. узастопну победу, чиме је изједначила рекорд 21. века који је држала Венус Вилијамс.

Ига је по ко зна који пут ове године показала зашто је неприкосновена у женском тенису и посао је завршила за нешто више од сат времена.

Млада Коко, којој је ово био деби у финалима гренд слемова, борила се колико је могла, али то није било довољно да угрози противницу.

Швјонтекова је почела меч серијом од четири гема и тада је било јасно шта следи. Гофова је успела да се упише на семафору, пре него што је најбоља играчица света повела 1:0 у сетовима.

Почетком другог је уследио мали пад, тада је Коко направила брејк, повела 0:2 и навијачи су се понадали да би могла да унесе неизвесност. Међутим, то се није десило јер је девојка из Варшаве моментално узвратила.

Започела је серију и до краја се није заустављала, дозволила ривалки још само један гем и други пут дошла до трофеја у Булоњској шуми. 

У мушком финалу у недељу се састају Рафаел Надал и Каспер Руд.

Швјонтек: Притисак је био велики

Шампионка Ролан Гароса и прва тенисерка света Ига Швјонтек изјавила је да јој није било лако да дође до друге титуле у Паризу јер је осећала велики притисак.

"Пре две године ово је било нешто невероватно. Сада сам радила јако да бих стигла до трофеја. Било је тешко притисак је био огроман. Хвала свима који су дошли да ме подрже, видела сам много пољских застава овде", рекла је Швјонтекова после доделе трофеја на терену "Филип Шатрије".

Поражена у финалу, Американка Кори Гоф, захвалила је свом тиму на подршци.

"Жао ми је што нисам могла до победе данас, али хвала вам људи што сте ме подржавали", изјавила је Гофова.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи