Читај ми!

Трећи дан Ролан Гароса: Крунићева и Ђере у другом колу

Српски тенисери Александра Крунић и Ласло Ђере трећег дана на турниру Ролан Гароса надиграли су супарнике и обезбедили пласман у друго коло. Крунићева је надиграла Рускињу Камилу Рахимову са 2:0 (6:4, 6:3), а Ласло Ђере убедљиво надиграо Ричардаса Беранкиса са 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Порази у дублу Крајиновића и Ћаћића.

Крај за Крајиновића и Ћаћића у дублу

Никола Ћаћић изгубио је свој меч, играјући са Томиславом Бркићем. Бољи од њих били су Нис и Зијелински (4:6, 7:6, 8:10).

Филип Крајиновић је играо са Словенцем Беденеом, а поражени су од пара Мел - Гонзалес. Било је  4:6, 2:6.

Корда бољи од Милмана

Корда савладао Милмана резултатом 6:1, 7:5, 7:6 /8:6/

Руне елиминисао Шаповалова

Данац Холгер Руне, тренутно 40. на светској листи, надиграо је петнаестог играча Дениса Шаповалова са 3:0 (6:3, 6:1, 7:6) и елиминисао га већ у првом колу турнира у Паризу. Само у пола последњег сета Шаповалов је успео да пружи адекватан отпор ривалу, када је спасао прву меч лопту и дошао до вођства од 6:5. Али је то било све јер је Руне добио тај брејк са 7:4 за коначну победу.

Корнет убедљива против Дои

Францускиња Ализ Корнет савладала Јапанку Мисаки Дои са 2:0 (6:2, 6:0) и пласирала се у друго коло.

Гаске бољи од Хариса

Француз Ришар Гаске савладао је Јужноафриканца Лојда Хариса са 3:0 по сетовима 6:1, 6:3, 6:4 и пласирао се у друго коло такмичења.

 Наредни ривал је бољи из дуела Корде и Милмана. 

Ђере надиграо Беранкиса 6:4, 6:4, 6:4

Ласло Ђере готово рутински приводи трећи сет крају и са 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) пласирао се у друго коло у коме ће се срести са другим тенисером света Данилом Медведевом.

Медведев ривал Ђереу у другом колу

Тренутно други тенисер света Данил Медведев надиграо је Факунда Багниса са 3:0 (6:2; 6:2; 6:2) и пласирао се у друго коло у коме ће се срести управо са Ласлом Ђереом кога само један гем дели од победе у мећу.

Победа Александре Крунић

Александра Крунић је надиграла Рускињу Камилу Рахимову са 2:0 (6:4;6:3) и пласирала се у друго коло турнира где ће се срести са Вероником Кудерметовом која је 29. носитељка на турниру. 

Александра повела и у другом сету 5:3

Александра Крунић је други сет почела новим брејком али је Рахимовој одмах дозволила и рибрејк за изједначење али наша тенисерка осваја нови брејк на четвртом сервис гему противнице за ново вођство са 5:3.

Ђере осваја и други сет за вођство од 2:0

Ласло Ђере је готово рутински успео да одржи предност до финиша сета и на 5:4 сервира за освајање победоносних бодова. Сигураб је на свом сервису и води са 2:0 у сетовима 6:4; 6:4.

Ђере повео и у другом сету

Већ на почетку другог сета наш тенисер осваја нови брејк за вођство.

И Крунићева осваја први сет

Александра Крунић успева да сачува свој сервис гем и са 6:4 осваја први сет. 

Крунићева поново води 5:4

Александра успева да освоји нови брејк а потом и сачува свој сервис за ново вођство. При резултату 5:4 сервира за освајање првог сета.

Ђере осваја први сет 6:4

На четвртом сервис гему нашег тенисера Рикардас Беранкис успева да освоји брејк и смањи на 4:5, али Ђере има нову шансу да сачувавши свој сервис освоји први сет. Овога пута је знатно сигурнији и осваја први сет за вођство у мечу.

Рибрејк Рахимове за изједначење

Крунићева није успела да сачува свој трећи сервис гем и одржи предност над Рахимовом која је у финишу гема освојила предност и реализовала је у изједначење на 3:3.

Други брејк за Ђереа

Ласло убедљиво води. Ђере осваја нови брејк за вођство од 5:2 и сервира за освајање првог сета.

И Ђере води 3:1

И Ласло Ђере потврђује предност али не тако убедљиво као Александра, јер Беранкис успева да дође до изједначења у финишу али му наш тенисер није дозволио да дође до изједначења. 

Александра без изгубљеног поена осваја свој сервис и потврђује предност на 3:1.

Брејк за Ђереа и Александру

Вођство Ђереа и Крунићева ! Ласло Ђере успева да на другом сервис гему противника дође до убедљиве три брејк шансе од којих прву претбара у вођство од 2:1. Сервира за потврду вођства. И Крунићева успева да дође до прве брејк шансе коју реализује у Вођства.

Крунић и Ђере узвраћају

И Ласло Ђере и Александра Крунић су успели да сачувају своје прве сервисе иако су њихови супарници пружили велики отпор и у завршницу гема ушли са нерешеним резултатима. 

Рахимова и Беранкис сигурни на првом сервису

Рикардас Беранкис је сигуран на свом сервису и осваја први гем у мечу са Ђереом без изгубљеног поена. У мечу Крунићеве и Рахимове слична ситуација само што је Рускиња изгубила један поен.

Почели су мечеви

Очекује се почетак мечева

Играчи су завршили загревање, а у дуелу Ђереа и Беранкиса први ће сервирати Литванац. И у дуелу Крунићеве и Рахимове прва ће сервирати Рускиња.

Померен почетак мечева за десетак минута

Почетак свих данашњих мечева на турниру померен је за десетак минута, а најбољи тенисер света Новак Ђоковић је на друштвеним мрежама кратко прокоментарисао јучерашњу победу над Јапанцем Јошихито Нишиоком са 3:0.

Крунићева од 11 часова почиње наступ против Рускиње Камиле Рахимове на терену 13.

Александру у другом колу, у случају да буде успешна наравно, чека 29. носитељка Вероника Кудерметова, која је тријумф остварила у понедељак.

У истом термину на терену ће се наћи и Ђере, али на терену 11 - његов противник биће Ричардас Беранкис из Литваније.

Уколико победи, Ђере ће ићи на победник сусрета Данил Медведев - Факундо Багнис.

У мушком дублу Србија у уторак има три представника.

Крајиновић ће са Аљажом Беденеом на терену 8 од око 12.30 играти против 15. носилаца, Гонсалеса и Мела. Најбољи српски дубл играч Никола Ћаћић ће са Томиславом Бркићем, такође око 12.30, играти против Ниса и Зјелинског.

Матеј Сабанов са Јебавијем затвара програм на терену 8.

Ролан Гарос се игра од 22. маја до 5. јуна за наградни фонд од 43,6 милиона евра.