Читај ми!

Ђоковић лагано савладао исцрпљеног Вавринку

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рутински се пласирао у четвртфинале мастерса у Риму, победом над Станом Вавринком у два сета. Ђоковић је потпуно искористио исцрпљеност швајцарског тенисера, одиграо колико му је било довољно и тријумфовао резултатом 6:2, 6:2.

Новак се пласирао у 89. четвртфинале на турнирима из серије 1.000 на којима јури 38. трофеј, а то је учинио за нешто више од 70 минута игре.

Вавринка, који тренутно заузима 361. позицију на АТП ранг-листи, био је потпуно исцеђен након тешких мечева са Рајлијем Опелком и Ласлом Ђереом, па није могао да пружи озбиљнији отпор.

Швајцарац је имао дугу паузу (последњу победу остварио је прошле сезоне), а након четири операције на левој нози, то није онај исти играч који је средином прошле деценије освајао Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен.

Дуел са Ђоковићем је отворио фантастичном форхенд паралелом након дугог поена, али, испоставиће се, то је било све од њега. Новак је убацио у трећу брзину и то је било довољно да, са два брејка, освоји први сет.

Одлучујући тренутак догодио се на почетку другог дела игре, када је 37-годишњак из Лозане имао 40:15 на свој сервис, али је претрпео брејк и Новак се више није освртао.

Забележио је 20. тријумф у 26. међусобном окршају и обезбедио дуел са Феликсом Оже-Алијасимом, који је лагано изашао на крај са Маркосом Гироном.

Турнир из серије 1.000 у "вечном граду" игра се за наградни фонд 5.415.410 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво