Читај ми!

Ђоковић преживео нову драму и елиминисао Кецмановића са Србија опена!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остварио је и другу победу над неким од сународника на Србија опену, пошто је у четвртфиналу елиминисао Миомира Кецмановића. Ђоковић поново није блистао, али је био најбољи када је било најпотребније и, баш као у дуелу са Ласлом Ђереом, направио нови преокрет, резултатом 4:6, 6:3, 6:3.

Новак се пласирао у полуфинале остваривши четврти тријумф од почетка сезоне у шестом одиграном мечу, а у борби за финале очекује га Карен Хачанов из Русије.

Светски "број 1" је наставио пут повратка и полако улази у форму пред главни циљ у овом делу сезоне, а то је Ролан Гарос крајем маја.

Дуел на Централном терену почео је сигурним гемовима на обе стране, али је Кецмановић већ у следећем дошао до брејка. Искористио је прву прилику и преузео контролу, а мало је недостајало да дође и до другог.

Имао је чак пет брејк прилика, Новак се некако извукао и успео да остане близу ривала, али не и да га угрози. Миомир је сачувао концентрацију и дошао до вођства у сетовима.

Већ на старту другом направио је брејк и чинило се да би могао да брзо дође до највећег изненађења у досадашњем току турнира. Ипак, освајач 20 гренд слемова је одмах узвратио рибрејком и пореметио Кецмановића, који више није био на истом нивоу.

Проценат сервиса му је опао, није правио довољну разлику и то се убрзо видело на семафору. Ђоковић је још једном брејком дошао до шансе за изједначење и уграбио је за 1:1 у сетовима.

Тада је било јасно да је "моментум" на његовој страни, а ту предност искористио је у завршници, када је фуриозно направио два брејка и посао завршио за два сата и 20 минута.

Новака сада очекује дан паузе, који ће му добро доћи због два напорна меча, а свој полуфинални дуел играће у суботу.

У друга два четвртфинала састају се Фабио Фоњини – Оскар Оте, односно Андреј Рубљов – Таро Данијел.

Србија опен, АТП турнир из серије 250 у Београду, игра се за наградни фонд од 534.555 евра. 

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара