Читај ми!

Федерер честитао великом ривалу и истакао своју улогу у Надаловом успеху

Швајцарски тенисер, Роџер Федерер, честитао је Рафи Надалу на историјском 21. гренд слем трофеју.

Шпански тенисер Рафаел Надал направио је невероватан преокрет у финалу Аустралијан опена против Данила Медведева и освојио рекордну, 21. гренд слем титулу у каријери.

Надал је тако постао нови рекордер по броју највећих титула јер је иза себе оставио Новака Ђоковића и Роџера Федерера са по 20, а постао је једини тенисер, управо уз Новака, који је сваки гренд слем освојио најмање по два пута.

Федерер, који је на дужем одсуству због повреде, честитао је Надалу 21. титулу.

"Какав меч! Најискреније честитке пријатељу и великом ривалу на историјском 21. гренд слем трофеју. Пре неколико месеци смо се смејали зато што смо обојица на штакама. Чудесно. Никада не потцењујте великог шампиона. Твоја невероватна упорност, посвећеност и борбени дух су инспирација и мени и читавом свету. Почаствован сам што сам одиграо улогу у твом успеху - гурајући те да постигнеш више, као што си ти мене претходних 18 година", поручио је Федерер.

Надал је након финала рекао да је, пре само месец дана, мислио да ће му ово бити последњи наступ на Отвореном првенству Аустралије, али да је сада добио енергију да настави даље.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво