Читај ми!

Адвокат Недић: Новак треба добро да размисли да ли је у његовом интересу да подноси тужбу

Након што је Федерални суд Аустралије објавио разлоге због којих је одбијена жалба Новака Ђоковића на укидање визе и након што су се појавиле информације да Ђоковић размишља о тужби против владе премијера Скота Морисона, адвокат и медијатор Блажо Недић каже да би најбољи тенисер света требало добро да размисли да ли је њему заиста у интересу да покрене такав поступак.

Федерални суд Аустралије објавио је данас разлоге због којих је одбијена жалба Новака Ђоковића на укидање визе.

Блажо Недић, адвокат и медијатор, каже да је потребна детаљнија анализа образложења, али је истакао да није неуобичајено да суд образложи пресуду након неколико дана.

"Међутим, интересантно је то што је суд најавио објављивање овог образложења – по правилу се документ само достави странама у спору или објави на сајту. Чињеница да је суд најавио објављивање овог документа доказује да је суд имао потребу да на мало бољи начин образложи одлуку", рекао је Недић. 

Да ли је суд имао било какву могућност да промени одлуку министра?

"Суд се позива на овлашћење које је парламент дао министру. Суд је рекао да министар није био дужан да наводи разлоге, али их је навео. У конкретном случају, суд није могао да мења или преиначи одлуку, већ само да је укине. Ако је одлука министра само један одсто разумна – суд не би могао да је укине", сматра Недић.

Аустралијски медији пишу да Ђоковић размишља о тужби против владе премијера Скота Морисона и да ће тражити одштету због "лошег поступања" према њему.

"Код сваког подношења тужбе, не ради се само о финансијском интересу. Новак Ђоковић и његов правни тим ће добро размислити да ли је њему заиста у интересу да покрене такав поступак. Нарочито сада, када смо чули најаве појединих аустралијских службеника да би Ђоковићу, под одређеним условима, могла бити укинута трогодишња забрана повратка у Аустралију. Требало би добро размислити, да не буде после 'скупља дара него мера'", рекао је Недић.

Најбољи тенисер света изгубио је у недељу спор на суду против аустралијских власти и морао је по хитном поступку да напусти ту земљу.

Након што му је други пут поништена виза, Ђоковић је покушао на Федералном суду да се избори за останак у земљи и одбрани титулу на Аустралијан опену, али је трочлано веће у Мелбурну једногласно пресудило у корист државе и подржало укидање визе.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво