Читај ми!

Мари: Нећу шутирати Новака док је на земљи

Британски тенисер Енди Мари један је од првих играча који је коментарисао поновно укидање визе Новаку Ђоковићу. Мари је поновио да је за вакцинацију, али и да сви треба да имају право избора. Енди је навео да некада људске одлуке имају последице и са тиме се Ђоковић управо суочава.

Аустралијске власти поново су поништиле визу Новаку Ђоковићу после одлуке министра за имиграције у Федералној влади Алекса Хока.

Хок је преломио после неколико дана размишљања и Ђоковић се суочава са тиме да мора да напусти земљу.

"Није добра ситуација, нећу да почнем да шутирам Новака док је на земљи", рекао је Мари.

"Мислим и рекао сам пре неки дан, ова ситуација није добра ни за кога. Мој став је да бих желео да охрабрим људе да се вакцинишу, али верујем да би требало да сами доносе одлуке."

Додао је да је одавно познато да у Аустралију могу да уђу само комплетно вакцинисани посетиоци.

"У земљи каква је Аустралија, морате бити вакцинисани да бисте ушли и такмичили се овде. Очигледно је да је већина тенисера одабрала тај пут. Готово сви играчи из топ 100. Не знам каква је ситуација код жена, али мислим да је 98% тенисера од најбољих 100 вакцинисано, што је позитивно."

"Ипак, на крају, људи морају да имају своје изборе."

За крај, троструки гренд слем шампион је истакао да спортисти имају одговорност не само према себи, него и према заједници.

"Такође, ти избори некада имају последице. Госпођа која ми је дала трећу дозу вакцине, ради у болници у Централном Лондону, рекла ми је да су сви људи који су на респираторима невакцинисани. По мом мишљењу, има смисла да то учине. Да, већина младих, здравих спортиста ће вероватно бити океј, али мислим да сви морамо да одрадимо своју улогу у овоме", закључио је Мари.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво