Читај ми!

Премијер Морисон: Укидањем визе Ђоковићу министар заштитио грађане

Премијер Аустралије Скот Морисон прокоментарисао је одлуку да се Новаку Ђоковићу поново поништи виза. Морисон је подржао министра Алекса Хока истакавши да је одлука начин да се на још један начин заштите држављани Аустралије.

Аустралијске власти поништиле су поново визу Новаку Ђоковићу после одлуке министра за имиграције у Федералној влади Алекса Хока. Хок је преломио после неколико дана размишљања и Ђоковић се суочава са тиме да мора да напусти земљу.

Морисон је истакао да је министар за имиграције Алекс Хок добро размислио и донео одлуку у најбољем интересу грађана.

"Видео сам одлуку министра за имиграције о укидању визе господину Новаку Ђоковићу. Верујем да је након пажљивог разматрања, министар одлучио да поништи визу господину Ђоковићу на на основу здравствених разлога и општег добра, јер је тако у јавном интересу", рекао је Морисон.

Морисон се потом осврнуо на све кроз шта су прошли Аустралијанци.

"Пандемија је била невероватно тешка за сваког Аустралијанца, али смо остали да се држимо заједно и сачували смо животе и средства за живот. Заједно смо успели да остваримо да имамо једну од најмањих стопа смртности, најјачу економију и највиши проценат вакцинације на свету."

Додао је и да се одлуком о укидању Новакове визе не мисли само на њега, већ да држава води рачуна о другима.

"Аустралијанци су се толико жртвовали током пандемије и са правом очекују да резултати те жртве буду заштићени. То је оно што је министар урадио данашњом одлуком."

Први човек Федералне владе истакао је да се и на овај начин чувају животи Аустралијанаца, одржавањем јаке граничне политике.

"Наша јака гранична политика сачувала је Аустралијанце безбеднима, прво од ковида, а онда и током пандемије. Због очекиваних правних процеса који се одвијати, нећу више коментарисати ову тему", закључио је премијер Аустралије.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво