Читај ми!

Медији: Ђоковић вероватно не путује у Сиднеј на АТП куп

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић највероватније неће путовати у Сиднеј на АТП куп, сазнаје Блиц. Медији су пренели да Ђоковић неће бити део тима репрезентације Србије у Сиднеју, на такмичењу које почиње 1. јануара. У наредним данима очекује се Новаково званично обраћање о наступу на овом турниру.

Ђоковић је требало да учествује на АТП купу од 1. јануара, али према сазнању Блица, одустао је од тог такмичења и неће још отпутовати у Аустралију.

Медији су пренели и да Ђоковић још није донео одлуку о наступу на Аустралијан опену.

"Новак 99% не путује на АТП. Тренира овде, али је одлучио да ово такмичење пропусти", рекао је Блицу извор близак најбољем тенисеру света.

То не значи да је Новак одустао од Аустралијан опена, који је на програму од 17. до 30. јануара, али би ускоро требало да саопшти одлуку око играња на првом гренд слему.

"Немамо званичну информацију о Новаку Ђоковићу, што се тиче АТП купа и Аустралијан опена. Када будемо имали, са задовољством ћемо је благовремено објавити", саопштили су из Новаког прес тима.

У Сиднеј не путује ни селектор Србије Виктор Троицки.

Подсетимо, светски "број 1" није открио да ли је вакцинисан или не, због чега још није потврђено његово учешће на Ози опену. Очекује се да ту одлуку саопшти до краја године.

Због тога је често на мети критика аустралијских медија, а челници такмичења у Мелбурну су у сарадњи са локалним властима као услов за учешће на турниру истакли и обавезну вакцинацију.

Међутим, постоји могућност учешћа и без вакцине, односно добијањем посебног здравственог изузећа које би потврдила независна лекарска комисија.

Србија ће у Сиднеју играти у саставу Филип Крајиновић, Душан Лајовић, Матеј Сабанов, Никола Ћаћић и Никола Милојевић.

Наша репрезентација налази се у групи са Норвешком, Чилеом и Шпанијом, а први меч игра против Норвежана 1.1.2022. у раним јутарњим часовима.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво