Читај ми!

Дејвис куп - Немачка савладала Србију, пласман "орлова" у четвртфинале зависи од других резултата

Тениска репрезентација Србије изгубила је од Немачке 2:1, у мечу другог кола Ф групе Завршног турнира Дејвис купа. Кепфер савладао Крајиновића, Ђоковић донео изједначење против Штруфа. Одлучујући поен Немачкој донео дубл Кравиц/Пуц у неизвесном дуелу против Ђоковића и Ћаћића. Упркос поразу, "орлови" имају добре шансе да се пласирају у четвртфинале, али ће то зависити од других резултата.

Немачки дубл Кравиц/Пуц савладао је српску комбинацију Ђоковић/Ћаћић у Инзбруку у изузетно неизвесном дуелу и донео својој репрезентацији тријумф против Србије 2:1.

Претходно је Кепфер савладао Крајиновића, док је изједначење Србији донео Новак Ђоковић.

Најбољи светски тенисер затим је наступио и у дублу са Николом Ћаћићем, против знатно искуснијег дубл пара Кравиц/Пуц, а српски тим је доживео пораз упркос одличној игри - 6:7(5:7), 6:3, 6:7(5:7).

После размене брејкова (Ћаћић и Кравиц изгубили своје сервис гемове), Немци су први сет добили у тај-брејку 7:5, а за то им је био довољан само један мини брејк у 13. гему.

Српски пар узвратио је у другом делу игре, брејк на сервис Кравица донео је други сет резултатом 6:3.

У трећем сету први је напао српски дубл, још једном одузео сервис Кравицу, али је у финишу сета Ћаћић још једном изгубио свој сервис.

Ушло се у тај-брејк, где су Немци још једном били бољи, а одлучиле су нијансе - 7:5.

Упркос поразу, Србија је задржала добре шансе да се нађе у четвртфиналу, захваљујући убедљивој победи у првом колу против Аустрије, али ће пласман међу осам најбољих на Завршном турниру Дејвис купа зависити од других резултата.

Српска репрезентација биће прва у групи уколико Аустрија у недељу савлада Немачку.

Уколико Немачка буде боља од Аустрије, што је за очекивати, Србија може у четвртфинале као једна од две најбоље другопласиране екипе, али то ће зависити од резултата у другим групама.

Овде можете видети како је протекао дуел између Србије и Немачке.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво