Читај ми!

Ђоковић: Нећу се више оглашавати о Аустралијан опену

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић спрема се за учешће на турниру мастерс серије у Паризу, али је многе медије више од тога занимало да ли ће Новак учествовати на Аустралијан опену наредне године. Упркос, сада већ непримереним, притисцима, Ђоковић је остао доследан и нагласио да се више неће изјашњавати о тој теми, а добио је и подршку Данила Медведева.

Иако су припреме најбољег тенисера света пред турнир у Паризу врло занимљиве и атрактивне, многе медије је више занимало хоће ли учествовати на турниру у Аустралији.

Већ недељама траје медијско поигравање овом темом јер су, случајно или не, организатори и власти Аустралије изазвали пометњу по питању примене мера за сузбијање пандемије коронавируса.

„Чекам званично саопштење Тениске федерације Аустралије. Ово не важи само за мене, већ за већу групу играча. Очигледно је да су у Аустралији правила другачија него у осталим деловима света. После тога ћу одлучити да ли идем у Мелбурн или не. До тада се више нећу оглашавати овим поводом", рекао је први тенисер света, који је одавно изјавио да у медијима неће говорити о томе да ли је вакцинисан или не.

Власти Аустралије и организатори су прво објавили да ће на турниру моћи да учествују само вакцинисани играчи и да они који нису примили две дозе неће моћи ни да уђу у земљу, а потом су челници аустралијске федерације упутили ВТА писмо, у којем се каже да ће невакцинисани играчи моћи да играју, али пре тога морају да буду у строгом двонедељном карантину и сваког дана тестирани. 

У међувремену јавност је засипана спекулацијама о томе хоће ли први тенисер света, који је рекордер на овом турниру са 9 трофеја, учествовати или не, иако је он одавно изјавио да неће јавно говорити о тој теми док организатори не донесу коначну одлуку.

Притисци и напади на најбољег тенисера навели су и његовог некадашњег тренера Бориса Бекера да реагује констатацијом да су непримерени и да га могу уздрмати.

И други тенисер света, Данил Медведев је у Паризу на конференцији за медије пружио подршку Новаку, заузимајући готово исти став.

"Искрено желим да играм у Мелбурну. Са друге стране, потпуно подржавам Новаков одговор о медицинском картону. Није битно да ли је у питању вакцина, повреда главе или ноге. То је моја приватна ствар", истакао је Медведев.  

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се