Читај ми!

Новак са вимблдонским пехаром у рукама: Ово није крај пута

Новак Ђоковић освојио је шести трофеј на Вимблдону, укупно 20. на гренд слем турнирима, а после финалног меча у Лондону рекао је да ту није крај.

Новак је у финалу Вимблдона савладао Беретинија са 3:1, а после меча имао је само речи хвале за италијанског противника.

"Било је ово више од битке. Честитао бих Матеу, његовој породици и тиму на фантастичном турниру. Тежак меч данас. Знам да није најбољи осећај на свету изгубити финале, али сам сигуран да је испред тебе велика каријера. Ово је само почетак. Има одличну игру, веома снажан форхенд - прави чекић. Осетио сам то и у Паризу и данас".

Новак је још једном рекао колико су му важни трофеји на вимблдонској трави. 

"Победити на Вимблдону увек је био највећи сан, још откад сам био дете и стално то понављам. Стално себе подсећам колико је ово посебно. Ништа не узимам здраво за готово. Напротив. Уживам, ово је велико задовољство и привилегија. Када сам имао седам година, правио сам свој трофеј са Вимблдона, а данас овде стојим са шестим освојеним пехаром."

Новак је освојио 20. гренд слем титулу чиме се изједначио са Федерером и Надалом на врху вечне листе освајача најважнијих тениских турнира.

"Морам да одам велико признање Роџеру и Рафи. Они су легенде нашег спорта и двојица најважнијих противника. Разлог што сам данас ово што јесам је зато што су ми они помогли да схватим како да напредујем, физички, ментално, тактички... Када сам ушао међу првих 10 губио сам три-четири године од њих. Нешто се променило 2010. и последњих 10 година су биле невероватно путовање. Оно се неће овде завршити."

Новак ће у Њујорку покушати да оствари календарски слем, односно покушати да освоји сва четири гренд слем турнира у сезони.

"Могу да замислим да се то догоди. Надам се и потрудићу се. Налазим се у одличној форми, играм добро, вероватно најбољи тенис на слемовима. То су моји приоритети, нека се тако настави."

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво