Читај ми!

Ђоковић: Веома сам срећан због проласка даље, најтежи меч ове године

После два дана и више од три сата игре Новак Ђоковић је савладао Грка Стефаноса Циципаса са 2:1. После меча наш тенисер је рекао да је ово био тежак меч, да је Грк одиграо фантастично, и да се до последњег поена није знало ко ће победити.

Новак је до полуфинала стигао после великог преокрета и победе над Циципасом - 4:6, 7:5, 7:5. Противник Ђоковића у борби за финале, је Сонего који је надиграо Рубљова, такође са 2:1 - 3:6, 6:4, 6:3. Полуфинални дуел почиње око 18.30.

"Изгледало је да смо играли два меча. Заправо и јесмо. Јуче је он био бољи. И данас је почео боље. Некако сам успео да сачувам нерве, да вратим сервис, да у другом и трећем сету освојим важне поене. Било је ту мало среће, менталне снаге, али и тактике. Један ударац је одлучио. Тако да сам веома срећан што сам победио."

„Дивљење према Циципасу, толико сам морао да се намучим све до последњег ударца. Нисам знао до последњег поена да ли ћу победити. Увек морате да се борите, да дате све од себе и да се надате да ће Бог одлучити ко ће добити меч. Он је добро играо, овде је дошао после финала у Барселони, добро је почео. Тако да сам срећан што сам прошао кроз ове изазове. Вераватно најтежи меч у години за мене."

Како сте нашли енергију за победу?

„Морам. Једноставно морам, ако нећете да испаднете, а зато сам овде. Зато тако тренирам. Не осећам се превише уморан. Видећу како ће бити касније. Надам се да ћу победити", рекао је Ђоковић после меча.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи