Читај ми!

Новак епски надиграо Циципаса, већ поподне игра полуфинале за одбрану титуле у Риму

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић наставља одбрану титуле на турниру у Риму. После неколико обрта у врло дугом и неизвесном мечу Ђоковић је надиграо Грка Стефаноса Циципаса са 2:1 (4:6, 7:5, 7:5) и пласирао се у полуфинале турнира.

Иако су оба тенисера самоуверено ушла у наставак јучерашњег дуела, Новак Ђоковић је успео да начини обрт и врати се у меч изборивши изједначење и уведе меч у трећи сет.

На другом сервис гему супарника у наставку меча, Ђоковић успева да освоји први брејк за изједначење у другом сету на 4:4, а потом у самом финишу осваја и други брејк за 7:5 и изједначење у сетовима.

У трећем, одлучујућем сету је уследио нови обрт. Овога пута Циципас први долази до брејк шансе на другом сервис гему Ђоковића и претвара је у предност. Потом је успео да је и потврди на 3:1 на свом сервис гему иако је најбољи тенисер изборио три брејк шансе, али их није реализовао.

Онда је уследила размена брејкова да би меч ушао у неизвесну завршницу а најбољи тенисер света успео да начини одлучујући брејк за 7:5 и пласман у полуфинале.

У борби за пласман у финале Ђоковић ће се срести са Италијаном Лоренцом Сонегом који је после резултатског преокрета надиграо Руса Андреја Рубљова са 2:1 (3:6, 6:4, 6:3). 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво