Читај ми!

Надал се опет мучио, али преживео Нишикорија у Барселони

Трећи тенисер света Рафаел Надал пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Барселони, пошто је тешком муком савладао Кеија Нишикорија. Надал се поново мучио на једном од омиљених турнира, али је успео да тријумфује резултатом 6:0, 2:6, 6:2.

"Бик са Мајорке", који је 11 пута дизао пехар на овом такмичењу на којем и главни стадион носи име по њему, други пут је имао проблема јер је и у другој рунди испустио сет против Иље Ивашке.

Овога пута, ништа није слутило да ће бити тако јер је од првог поена играо спектакуларно – све је стизао, бранио се као у најбољим данима и погађао из неких невероватних позиција.

Рано је направио брејк и онда продужио серију, па је први сет добио са "нулом".

У првом гему другог дела је имао прилику за нови брејк, чинило се тада да је крај меча близу, али се десио велики преокрет.

Кеи се извукао и почео да диже ниво игре, што му се исплатило врло брзо. Он је први одузео сервис ривалу и стекао резултатску предност. Тада је потпуно пустио руку и подсетио на играча који је био у самом светском врху и играо финале Ју-Ес опена.

Ритерн га је фантастично служио, нервирао је Шпанца лоптама које му је константно слао под ноге и "моментум" се окренуо. Сјајном дефанзивом је направио и други брејк и лако дошао до изједначења у сетовима.

Све је било на страни тренутно 39. тенисера планете до тренутка када је имао великих 0:40 у уводном гему одлучујућег сета. Није успео да реализује три прилике, а потом ни четврту у следећем, па је казна била сурова.

Освајач 20 гренд слемова је, као много пута у каријери, дочекао и најмањи пад у игри ривала и искористио своју шансу. Изморио је Рафа Јапанца, у четвртом гему направио одлучујући брејк и нешто касније привео меч крају.

Он ће се у борби за полуфинале борити са Камероном Норијем из Велике Британије, којем је због повреде окршај предао Белгијанац Давид Гофен.

Даље су просли и младе звезде Андреј Рубљов који ће се састати у следећем колу – Рубљов је после три сета елиминисао Алберта Рамос-Вињоласа (6:4, 6:7 (4-7), 6:4), док је Синер наставио са победама над великим играчима и сада је био бољи од Роберта Баутисте Агута 7:6 (11-9), 6:2.

Турнир у Барселони игра се за наградни фонд од 1.565.480 евра.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи