Читај ми!

Новак стварно јесте покидао трбушни мишић – и то скоро три центиметра!

Титула Новака Ђоковића на Аустралијан опену једна је од најтежих и најзначајнијих у његовој каријери, не само због тога што је наставио потеру за Роџером Федерером и Рафаелом Надалом него зато што је до ње дошао са тешком повредом коју је вукао током друге недеље. Ђоковић је у недељу девети пут у каријери тријумфовао у Мелбурну, убедљивом победом над Данилом Медведевом у финалу.

Светски "број 1" декласирао је Медведева са 7:5, 6:2, 6:2 у једном од својих најбољих финала у "Род Лејвер арени" и, да неко није гледао турнир од почетка, мислио би да је било све у реду са српским асом.

Међутим, познато је да је против Тејлора Фрица, приликом једног проклизавања, осетио бол у бочном абдоминалном мишићу и био близу да преда турнир, али је након освајања трофеја потврдио да је у питању руптура.

"Знам да многи сумњају, али стварно сам покидао мишић. Никада нисам то осетио, али је магнетна резонанца показала кидање", рекао је на конференцији за медији после финала, а на званичном сликању дан касније, открио и која је тежина повреде.

"Вратио сам се са нове магнетне резонанце коју сам одрадио јутрос и оштећење је веће него када се догодила повреда."

Новак је после Фрица играо са Милошем Раонићем и многи су тада коментарисали да можда јесте повредио трбушни мишић, али да га није покидао, судећи по његовом кретању и ударцима. До краја такмичења је, уз помоћ свог физиотерапеута Улисеса Бадиоа и турнирских доктора, успео да се довољно опорави како би био способан да игра.

Међутим, велики напори на првом гренд слему довели су до погоршања повреде, а Ђоковић је открио и у каквом је тренутном стању.

"Руптура је тренутно 2,5 центиметра – 25 милиметара. Када се повреда догодила, била је 1,7 центиметара", открио је српски тенисер.

За крај, потврдио је да га чека пауза, али сада може мирно да се опоравља јер је освојио 18. гренд слем у каријери и потврдио да ће оборити рекорд Роџера Федерера по броју седмица на првом месту АТП ранг-листе.

"Ако је веровати докторима, није толико лоше, али ћу морати мало да паузирам како бих се опоравио", закључио је Ђоковић.

Већ је познато да ће о начину на који се опорављао током самог турнира бити објављен и документарни филм.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво