Читај ми!

Новак добио два меча, Филип јачи од повреде – Србија победом почела одбрану титуле

Тениска репрезентација Србије успешно је започела одбрану титуле на АТП купу, пошто је у првом мечу савладала Канаду са 2-1. Наша селекција успела је да направи преокрет против Канађана, а одлучујући бод донели су Новак Ђоковић и Филип Крајиновић у дублу, победом над Денисом Шаповаловом и Милошем Раонићем – 7:5, 7:6 (7-4).

Душан Лајовић је у првом мечу поражен од Раонића, али је Ђоковић показао да му прија играње пред публиком у Мелбурну и тријумфом над Шаповаловом вратио егал.

Овим тријумфом "орлови" су заузели прву позицију на табели групе А и сада ће имати дан паузе до окршаја са Немачком, која ће претходно одмерити снаге са Канађанима.

Дубл је очекивано био неизвестан, а Новак је одмах по тријумфу над Денисом потврдио да жели да буде део тима са Филипом Крајиновићем.

Њих двојица су у четвртом гему првог сета спасли једну брејк прилику, потом сачекали своју шансу и искористили је. У самом финишу сета на сервису је био Шаповалов, Ђоковић и Крајиновић су одлично ритернирали и уз мало среће стигли до 0:40.

У овом формату то значи четири везане шансе за брејк, искористили су другу и сигурно одсервирали за вођство у сетовима.

Међутим, тада се појавио нови проблем – током једног поена у којем је било доста трчања, Крајиновић је осетио бол у леђима и морао је да затражи медицински тајм-аут.

Срећом, то је било довољно да се повреда санира и не остави озбиљнијег трага на играчу који је био најбољи од све четворице на терену.

Било је прилика и у другом сету да се меч заврши, али су се Канађани у неколико наврата извлачили и изборили тај-брејк. Додатни гем почео је грешком Шаповалова на мрежи и вођством Србије од 3:0.

Крајиновић је потом двоструком сервис грешком дозволио противницима да се врате, али се искупио ритерном под ноге Раонићу при сервису који је ишао 223 километра на час. То је омогућило Ђоковићу да са два поена заврши посао и донесе Србији седму узастопну екипну победу.

Наредни меч Србија игра у ноћи између среде и четвртка против селекције Немачке.

На турниру учествује 12 селекција, које су подељене у четири групе, а само победници група обезбедиће пласман у полуфинале такмичења.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара