Читај ми!

Није добро почело за Србију на АТП купу, Лајовић поражен од Раонића

Тениска репрезентација Србије није добро започела одбрану титуле на АТП купу, пошто је доживела пораз у првом мечу дуела са Канадом. Душан Лајовић изгубио је од Милоша Раонића у дуелу "других рекета" својих селекција, резултатом 6:3, 6:4.

Лајовић није успео да у Мелбурну, на старту такмичења, понови партије из Сиднеја и Бризбејна од пре 11 месеци и Канађани су дошли до 1-0.

Дуел на "Род Лејвер арени" почео је пред неочекивано малим бројем гледалаца – тек неколико десетина људи је поранило у Мелбурн парк, иако су организатори пустили скоро 50% капацитета.

Душан је добро отворио сусрет, а Милош је од почетка показао да ће бити веома опасан, јер је сјајно читао сервисе нашег представника и још боље ритернирао. Посебно је из форхенда нападао почетни ударац Лајовића и константно га стављао под притисак.

Тренутно 26. играч на АТП ранг-листи држао се до финиша првог сета, али је Раонић пронашао пукотину, изборио се за једну брејк лопту, искористио је и то му је било довољно за освајање првог сета.

Почетком другог је момак рођен у Подгорици додатно појачао, Дуци се суочавао са три брејк прилике, али је срећом успео да их неутралише.

Међутим, проблеми су се низали, у седмом гему су поново стигле брејк лопте за противника, али сада три везане. Све три је спасао Лајовић, да би онда попустио и дозволио Раонићу да му ипак одузме сервис.

Високи Канађанин није посустајао и до краја је сачувао вођство захваљујући изврсном сервису, завршивши посао за нешто мање од 80 минута.

Наредни меч Србија игра у ноћи између среде и четвртка против селекције Немачке.

На турниру учествује 12 селекција, које су подељене у четири групе, а само победници група обезбедиће пласман у полуфинале такмичења.

понедељак, 10. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије