Читај ми!

Азаренка, Стивенс и Нишикори у карантину у Аустралији

Двострука првакиња Аустралијан опена Викторија Азаренка и њене колеге Слоун Стивенс и Кеи Нишикори смештени су у двонедељни карантин по доласку у Аустралију јер су две особе на њиховом лету биле позитивне на тестирању, преноси британска штампа.

Викторија Азаренка, Слоун Стивенс и Кеи Нишикори су били негативни на тестирању, али је утврђено да је двоје од 66 путника на њиховом лету било позитивно на тестирању.

Сви путници са тог лета и тенисери су смештени у двонедељни карантин, а неизвесно је да ли ће и како ће моћи да тренирају и припреме се за турнир који почиње 8. фебруара.

Према врло строгом здравственом протоколу аустралијских власти, кога се морају придржавати и сви учесници првог грен слем турнира у сезони, сви путници се тестирани по доласку у земљу. 

И играчи који су негативни на тестирању упућују се у хотеле где их чека 14 дана изолације током које ће морати да бораве у хотелу најмање 19 сати дневно.

Преосталих пет сати могу да проведу тренирајући, уз стрикна правила понашања, а уз њих неће моћи да буде нико сем чланова стручног штаба.