Читај ми!

За кршење карантина у Мелбурну тенисерима прете хапшење и депортација

Санкције за кршење протокола и непоштовање правила карантина током Аустралијан опена биће драконске, најавио је директор турнира Крег Тајли. Учесницима такмичења у Мелбурну прете дисквалификација, одузимање наградног фонда, али и хапшење и депортација из Аустралије, у случају тешких кршења превентивних мера које је донела Влада државе Викторија.

Организатори првог гренд слема у сезони саопштили су да су локалне власти одредиле низ мера које се морају поштовати, како би турнир био одржан током пандемије коронавируса.

"Наш примарни циљ је да осигурамо заједницу, али и саме играче. Не желимо да било ко буде изложен ризику", рекао је Тајли.

Већ је познато да су квалификације почеле у Дубаију и Дохи, као и да је турнир померен за почетак фебруара, а сада је објављено и како ће функционисати "мехур" у Мелбурну.

Учесници Аустралијан опена моћи ће да долазе у престоницу Викторије од 15. јануара, посебно организованим чартер летовима. Биће укупно 18 или 19 летова, а сваки од играча моћи ће да поведе по двоје људи из свог тима.

Прве две недеље такмичари ће морати да проведу у карантину и биће им дозвољено пет сати да тренирају свакога дана, после чега ће морати да се враћају у хотеле у којима су смештени.

За кршење одређених правила играчи ће бити новчано санкционисани са по 20.000 долара, док ће се преступ било ког члана тима подразумевати као преступ играча. Осим новчаних казни, Тајли најављује и оне много оштрије.

"Свако кршење такође може реултирати и једним од следећих исхода – дисквалификацијом са нашег турнира, одузимањем наградног фонда, продужавањем карантина, изолацијом у хотелима које је одредила Влада, хапшењем и депортацијом."

Током прве седмице Ози опена, сваки од учесника моћи ће да бира само једног тренинг партнера, а свима који долазе више пута је достављено обавештење о правилима понашања.

"У почетку је то био трновит пут, али у последњих шест месеци, па чак и осам месеци, играчи су имали веома добар приступ новонасталој ситуацији. У потпуности разумеју које су последице кршења правила. Гренд слемови имају другачији сет правила и, што је још важније, веома снажну политику спровођења истих", закључио је Тајли.

Организатори су одлучили и да по троје најбољих на свету у мушкој и женској конкуренцији буду смештени у Аделејду, где су мере мање ригорозне, али је према писању шпанске Марке Новак Ђоковић одбио ту могућност.

Аустралијан опен је на пограму од 8. до 21. фебруара, игра се за наградни фонд од 55.240.000 долара, а титулу бране Ђоковић и Софија Кенин.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво