Читај ми!

Новак најбољи кад је најпотребније – победа над Зверевом за пласман у полуфинале!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Александера Зверева и пласирао се у полуфинале Завршног турнира. Ђоковић је у одлучујућем мечу групе Токио 1970. био бољи од Зверева – 6:3, 7:6 (7:4) и поново се нашао међу четворицом најбољих у Лондону, где га чека Доминик Тим.

Новак је заблистао када је било најпотребније, потпуно обрисао из меморије лошу партију против Данила Медведева и девети пут у каријери се пласирао у полуфинале Завршног турнира.

У шестом међусобном дуелу са Немцем дошао је до четвртог тријумфа, који је наговестио одличним почетком у "О2 арени".

Добио је Ђоковић 12 од првих 14 поена у мечу, неколико њих захваљујући карактеристичној дефанзивној игри, док су га основни ударци одлично служили, па је лако направио брејк.

Саша је, како често уме, спорије стартовао и то је Новак зналачки искористио. Једине проблеме освајач 17 гренд слем титула имао је у седмом гему – направио је три грешке из бекхенда, омогућио ривалу две везане брејк шансе, али их је неутралисао сервисима и изласцима на мрежу.

Други део игре могао је да оде у потпуно другом правцу, пошто је Ђоковићев ниво почео да опада, а Немчев константно да расте.

Зверев је безгрешно сервирао, погађао из свих делова терена и био много бољи ривал, док је наш ас само покушавао (и успевао) да парира.

У четвртом гему је спасао Новак једну брејк лопту, а онда пропустио две и једино што је успео јесте да издржи до тај-брејка. То је, испоставиће се, био добитни рецепт, пошто је Зверев "пукао" тек у додатном гему.

Иако је повео, играо боље и нападао, Ђоковић је сачувао најбоље за крај и успео да тријумфује, завршивши посао за нешто мање од 100 минута.

То је био 14. тај-брејк који је Србин одиграо ове сезоне и 13. који је решио у своју корист, па ће поново на мегдан Доминику Тиму.

У другом полуфиналу састаће се споменути Медведев и Рафаел Надал.

Завршни турнир у Лондону игра се за наградни фонд од 5.700.000 долара.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво