Читај ми!

Ђоковић победио Зверева!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Александера Зверева и пласирао се у полуфинале Завршног турнира. Ђоковић је у одлучујућем мечу групе Токио 1970 био бољи од Зверева са 6:3, 7:6 (7:4) и поново се нашао међу четворицом најбољих у Лондону, где га чека Доминик Тим.

6:3, 7:6 (7:4) – Крај меча! Ђоковић победио Зверева у два сета!

Није добро почео додатни гем другог сета – ас, па мини-брејк који је отишао на конто Зверева. Ђоковић се једва извукао у следећем поену, а онда невероватном дефанзивом вратио изгубљено. Уследила су два изузетна сервиса Новака, па још бољи пасинг-шот и вођство од 5:3. Саша је дивним бекхендом по паралели смањио, али ту је био крај, пошто је српски играч одлично одсервирао и дошао до победе резултатом 6:3, 7:6 (7:4)!

6:3, 6:6 – Тај-брејк одлучује победника другог сета!

Први пут у историји Завршног турнира употребљен је "видео ривју", односно нешто налик ВАР систему у фудбалу. Зверев је тражио од судије Мохамеда Лајанија да се провери да је лоптица два пута пала после дроп-шота Ђоковића. Било је тако, а Новак је у 12. гему, упркос поновним проблемима, ипак одсервирао за тај-брејк – 6:3, 6:6.

6:3, 5:5 – Зверев сјајно сервира, Новак се некако држи

Бољи је играч Зверев тренутно на терену, пре свега јер га сервис изузетно служи. Више од 20 винера у другом сету је погодио Немац, али Ђоковић, иако слабији него у првом сету, успева да му парира. Разменили су по још један брејк и резултат је 6:3, 5:5.

6:3, 4:4 – Затишје пред завршницу сета

Без много узбуђења протекло је неколико гемова и обојица играча су успела да некако неокрзнути долазе до гемова. Затишје пред завршницу другог сета.

6:3, 2:3 – Сада Новак пропушта брејк прилике

Видело се да је Саша нервозан и уморан после напорног гема, па је направио неколико грешака,  укључујући зицер на мрежи за 15:40. Међутим, онда му је Ђоковић вратио поклоњено, притом се пожаливши свом тиму да нешто није у реду са левом руком. Немац се сервисима извукао и дошао до 6:3, 2:3.

6:3, 2:2 – Велика борба, новак спасао брејк лопту

Много већа борба води се у другом сету, највише због чињенице да је Новаков ниво игре мало опао, док је Зверев одлучио да буде много агресивнији. Имао је Немац једну брејк прилику коју је пропустио грешком из бекхенда. Дуго је трајао четврти гем, али је Србин некако преживео и изједначио на 6:3, 2:2.

6:3, 1:1 – Једино бекхенд "штуца" у Новаковој игри

Бекхенд је за сада најслабији сегмент Ђоковићеве игре, али се то не осети на резултату. Сервис је изузетан и то је довољно за још један рутински гем.

6:3, 0:1 – "Бомбе" Зверева на почетку другог сета

Изузетно јаки сервиси Немца на старту другог сета којима лагано уписује свој први гем 6:3, 0:1.

6:3 – Ђоковић добио први сет!

Мало је шкрипао бекхенд, али је све то Ђоковић покривао одличним форхендом. У деветом гему је сервисом припремао поене, форхендом их реализовао, да би са два винера дошао до вођства у сетовима – 6:3.

5:2 – Ђоковић спасао две брејк лопте

Први проблеми јавили су се у седмом гему, пошто је српски представник направио три грешке, прве од почетка. Њима је омогућио Звереву две везане брејк прилике, али их је неутралисао одличним сервисима. Потом и два поена завршена смечевима за 5:2.

4:1 – Сервис одлично служи, без проблема Новак осваја гемове

Почетни ударац је на високом нивоу код Ђоковића и то му омогућава да диктира темпо. Зверев је у петом гему успео да добије један невероватан поен, али више од тога није могао и Новак води 4:1.

3:1 – Пробудио се и Зверев и уписао на семафор

Пробудио се Немац после лошег почетка и везао неколико изузетних поена. Форхенд, па бекхенд и уписао се на семафор за 3:1.

3:0 – Још један сигуран гем и потврђен брејк

Наставио је са изузетном игром светски "број 1" и лагано добио следећи гем. Изгубио је само један поен, потврдио брејк и отишао на 3:0.

2:0 – Брејк Ђоковића на старту меча!

После одличних сервиса, наставио је Новак добрим ритернима у првом гему у којем је примао сервис. Серију поена продужио је седам захваљујући одличној дефанзиви и дошао до три узастопне брејк прилике. Прву је Немац успео да спаси, али је код друге избацио форхенд у аут и Србин је реализовао и повео 2:0.

1:0 – Ђоковић сигурно отворио меч

Својим сервисом је Ђоковић започео меч и није имао проблема у првом гему. Добио га је са "нулом" и лагано дошао до 1:0.

Почео меч Ђоковића и Зверева

Један од њих двојице за финале ће се борити са Домиником Тимом, који је првопласирани у групи Лондон, док је већ познато да ће се у другом полуфиналу састати Надал и Медведев.

Завршни турнир у Лондону игра се за наградни фонд од 5.700.000 долара.