Читај ми!

Ђоковић сломио отпор Ћорића за четвртфинале и нови велики рекорд

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Бечу победом над жилавим Борном Ћорићем, резултатом 7:6 (13-11), 6:3. Ђоковић је успео да сломи отпор хрватског играча и, осим пласмана међу осам најбољих, потврди још један велики рекорд.

Тријумфом над Борном, Новак је математички обезбедио да ће бити "број 1" на крају године, шести пут у каријери.

Ђоковић је стигао до новог великог рекорда и изједначио се са легендарним Питом Сампрасом, а иза себе оставио највеће ривале Роџера Федерера и Рафаела Надала, као и Џимија Конорса.

Иако АТП неће одмах потврдити да ће српски играч бити најбољи на крају сезоне, пошто постоји теоретска могућност промене ако Надал наступи у Софији, Ђоковић може да буде опуштенији и нападне прво титулу у Бечу, а потом и покуша да увећа разлику у односу на највеће пратиоце.

Што се тиче дуела са Ћорићем, обележио га је неизвестан први сет у којем је виђено много грешака, потом драматичан тај-брејк у којем је спасао чак четири сет лопте, када је сломио отпор ривала.

Није изгледао Новак као играч који доминира, штавише, Хрват је био тај који је у већини поена диктирао ритам, али се стегао у најважнијим тренуцима. Када год је имао сет лопте, неке и на свој сервис, пропуштао је велике прилике и освајач 17 гренд слемова му је практично "украо" тај део игре.

У другом је, очекивано напао уздрманог противника, одмах му одузео сервис и било је јасно да тренутно 24. играч на АТП ранг листи више нема шта да тражи.

Освајач 17 гренд слемова имаће дан паузе, а у следећој рунди играће са победником меча Хуберт Хуркач – Лоренцо Сонего.

Турнир у Бечу игра се за наградни фонд од 1.409.510 евра.

 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво