Читај ми!

Крајиновић сјајан, али Ђоковић бољи у српском дуелу у Бечу

У феноменалном мечу два српска тенисера у Бечу, Новак Ђоковић је био бољи од Филипа Крајиновића у два сета - 7:6 и 6:3.

Брејк за крај одличног меча и Новакову победу

Новак је девети гем одиграо шампински, извршио притисак на филипа, који под истим попушта, те тај део игре иде на страну најбољег играча АТП тура са 6:3, за укупних 2:0.

Филип се не предаје

Крајиновић се суочавао са новом брејк лоптом, тачније две у петом гему, али је успео да пронађе и снаге и концентрације да се врати, смањи на 3:2 а потом и озбиљно припрети Новаку. Међутим, први трекет света спашава брејк лопту и одлази на разлику од два поена - 4:2.

Сјајан меч у Бечу!

Ђоковић користи тренутак и прави брејк

На таласу добре игре у финишу првог сета, најбољи играч планете после почетне размене поена долази до брејка и то притиском од статра гема, одузима сервис евидентно уздрманом Крајиновићу у долази до 2:1.

Негде је морало да оде, а отишло је на Новакову страну

Спектакуларан први сет на крају припада новаку, који прво успева да преживи сервис ривала за победу, а онда да у тај-брејку, где је традиционално добар, да успе да преломи тај део игре на своју страну са 8:6 и дође до првог сета 7:6 и предности од 1:0.

Тај брејк решава први сет

Најправедније је да се први сет који је обиловао сјајним серијама са обестране ређи у тај брејку - 6:6.

Жив је Новак!

У ситуацији у којој му је претио губитак сета, Ђоковић прво рутински добија гем на свој сервис а онда одузима сервис Крајиновићу у ситуацији у којој је овај сервирао за сет. Понов је егал - 5:5.

Крајиновић надомак освајања првог сета

Нови брејк за Филипа Крајиновића, који успева већ други пут да одузме сервис Новаку, а ондаапосле тога издржи контра удар и дође до великих 5:3.

Иста мета, исто одстојање

Велику борбу воде Новак и Филип у Бечу, али после шест гемова нема разлике међу играчима - 3:3. Истина, виђен је по један брејк на обе стране.

Новак "упалио" моторе

После другог гема, који уз пуно потешкоћа на свој серви добија Крајиновић, Новак свој сервис гем рашава "са нулом", те води са 2:1.

Узбудљиво од старта

Врло интерсантан, уједначен и борбен први гем, који је трајао готово десет минута.

Претио је Филип, имао и две брејк лопте али Новак успео да пронађе излаз из те неугодне ситуације и одбрани свој сервис за 1:0.

Играчи су на терену, меч је почео

Први ће на сервису бити најбољи играч света, Новак Ђоковић.

Биће то дуел првог и тредесетог играча света, али и великих пријатеља ван терена.

У два до сада одиграна званична меча на туру оба играча имају по једну победу, пошто је Филип славио у Београду 2010. године, а Новак je био бољи ове године у Риму.

Ток меча пратите на нашем порталу.