Читај ми!

Новак за РТС: Нисам успео да пронађем игру, а Рафа је одиграо перфектан меч

Новак Ђоковић за РТС сумирао утиске са тек завршеног Ролан Гароса, у чијем финалу је поражен од Рафаела Надала у три сета.

Ђоковић је први сет изгубио са 6:0, што је изненађујуће за најбољег светског тенисера.

"Прва два сета било је тесних гемова, доста размена, мислим да први сет није резултатски далеко од онога што се дешавало на терену. Надиграо ме, нема шта да се прича... Морао сам боље, нисам успео да пронађем игру. Надао сам се да ћу моћи да пробијем његов отпор, али све је стизао, све му је улазило, играо је перфектно", рекао је Ђоковић за РТС након меча.

Новак је честитао Надалу и његовом тиму, а захвалио свима који су му, свих ових година, па и данас, пружали подршку.

"Захваљујем свима који прате моју каријеру, који су гледали овај меч – хвала од свег срца. Немам пуно прилике да играм у Србији, недостаје ми да осетим ту подршку и енергију... Али знам да је имам, често ме је носила."

Ђоковић је још једном истакао да је захвалан што у, чудном тренутку за читаву планету, има прилику да се бави оним што највише воли.

"Необичан, тежак тренутак за човечанство. Збуњујуће околности за читав свет. Много људи пати, пролази кроз кризу, па сам срећан и захвалан што могу да се бавим оним што волим.

Шаљем подршку свим људима и надам се да ће пронаћи снагу да преброде овај период. Има важнијих ствари од спорта", рекао је Ђоковић.

Наредни гренд слем турнир је Отворено првенство Аустралије, а Ђоковић се нада да ће се до тада поправити ситуација.

"Надам се да ће бити другачија ситуација у Аустралији. Требало би да се игра пред публиком – чека нас пола стадиона. Мада, тако је било и овде па су смањили... Не знам, као што рекох, збуњујућа је ситуација. После Америке, где није било никог на трибинама, ово је освежавајуће, немам право да се жалим", поручио је најбољи светски тенисер.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво