Читај ми!

Касно буђење Ђоковића, Надалу трофеј "код куће“

Шпанац Рафаел Надал савладао је Новака Ђоковића са 3:0, по сетовима 6:0, 6:2, 7:5, и освојио 13. титулу на Ролан Гаросу. Наш тенисер запретио тек у трећем сету, ипак није имао снаге за више. Шпанац се изједначио с Роџером Федерером по броју освојених гренд слем трофеја – 20.

Велика борба, много трчања, немогућих потеза, успешних и неуспешних дроп-шотова, све у чему тениски сладокусци уживају, приказали су нам Ђоновић и Надал. Ипак, изостала је резултатска неизвесност. Шпанац је деловао сигурније, снажније, одличан је био у свим елементима игре. Наш тенисер је покушао све: мењао ритам, бивао агресивнији, ипак није пронашао добитну формулу и Надал је заслужено стигао до 13. трофеја на Ролан Гаросу.

Ђоковић никако није успевао да "пронађе" први сервис. Поражавајућа статистика од 35 процената доваљан је показатељ колико је Надалу био олакшан посао у првом сету. Новак се борио, покушавао да стигне сваку лопту. Пропустио је неколико брејк шанси, али никако није успевао да освоји свој сервис у првом сету.

Противник то користи и осваја први сет са 6:0. Просечно сваки гем је трајао више од шест минута. Било је момената када је Новак успевао да парира данас расположеном Надалу. Међутим, то није било довољно да озбиљније запрети.

Слична слика и у другом сету. Новак је покушао агресивнијом игром, пре свега да сваки форхенд буде потенцијални поен. Међутим, из тога је произашло да је све више грешио, однос у грешкама у другом сету био је 17:4. Успео је на старту сета да освоји свој сервис, потом да запрети на Надалов. Ипак, сигурни Шпанац је одбио све нападе нашег тенисера, два пута му одузео сервис и убедљиво добио и други сет са 6:2.

Новак је коначно имао "помоћ" првог сервиса, деловао је нешто сигурније у трећем сету. Ипак, не успева да освоји брејк прилику, последњу коју није искористио имао је у првом сету. Противник први долази до брејка предности, међутим, наш тенисер коначно успева да узврати и изједначи на 3:3.

Највећа борба виђена је у трећем сету. Оба тенисера су константно притискала сервис противника. Ипак, није било брејка све до самог финиша сета, када Надал успева да одузме сервис нашем тенисеру и поведе са 6:5. Потом је освојио и свој сервис и ставио тачку на сет и меч – 7:5 у трећем сету.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво