Читај ми!

Циципас надиграо Рубљова за полуфинале Ролан Гароса

Грк Стефанос Циципас савладао је Руса Андреја Рубљова са 3:0 по сетовима 7:5, 6:2, 6:3 и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, где га очекује дуел са бољим из меча Ђоковић – Карењо-Буста.

Грк је у после преокрета у првом сету успео да сломи отпор Рубљова. Вратио се Циципас у меч, заиграо одлучније, док је са друге стране противник све више грешио и тако му олакшао посао. На крају заслужен пласман Циципаса у полуфинале Ролан Гароса.

Све је лепо кренуло по Рубљова. Диктирао је темпо и уз један брејк дошао до прилике да сервира за сет - 5:3. Тада се буди Циципас, у последњем моменту користи прилику и враћа брејк. Након сигурног сервиса, поново одузима сервис противнику и решава први сет у своју корист - 7:5, Рубљов није имао прилике за поправни.

У другом сету Рубљов није имао решења за игру Циципаса, који је наставио у истом ритму. За нешто више од пола часа игре решио је сет у своју корист, дозволивши противнику да освоји само два гема. У шестом и осмом гему Грк је одузео сервис противнику - 6:2 у другом сету.

У трећем сету кључан је био четврти гем када је Циципас успео да искористи прву брејк лопту и дошао до предности. Наставио је Грк да притиска сервис противника, у осмом гему пропустио је меч лопту када је сервирао Рубљов.

Потом је Циципас освојио свој сервис са нулом и ставио тачку на овај меч - 6:3 у трећем сету.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије