Ђоковићев фонд за помоћ тенисерима почео са радом

Почео је са радом Фонд за финансијску помоћ тенисерима који је покренуо најбољи светски тенисер Новак Ђоковић како би се слабије пласираним тенисерима помогло за време епидемије коронавируса. На рачун сваког тенисера који је пласиран између 101. и 500. места на АТП листи уплаћено је 4.325 долара.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који је председник удружења АТП играча, средином априла је покренуо иницијативу за формирање финансијског фонда и представио план за помоћ слабије рангираним играчима, са мањим зарадама.

Већина тенисера се одазвала и подржала његов позив, мада је било и негативних реакција, али је његова иницијатива уродила плодом и данас је на рачун сваког тенисера који је пласиран између 101. и 500. места на АТП листи уплаћено је 4.325 долара.

Један од услова за добијање помоћи је био да тенисери у протеклих годину дана нису зарадили више од 250.000 долара од награда на турнирима.

План је да се и следећег месеца настави са скцијом помоћи тенисерима.

Новак Ђоковић је за време епидемије коронавирусом покренуо низ хуманитарних акција којима је помогао Србији, Италији и Шпанији.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво