Ђоковићев фонд за помоћ тенисерима почео са радом

Почео је са радом Фонд за финансијску помоћ тенисерима који је покренуо најбољи светски тенисер Новак Ђоковић како би се слабије пласираним тенисерима помогло за време епидемије коронавируса. На рачун сваког тенисера који је пласиран између 101. и 500. места на АТП листи уплаћено је 4.325 долара.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који је председник удружења АТП играча, средином априла је покренуо иницијативу за формирање финансијског фонда и представио план за помоћ слабије рангираним играчима, са мањим зарадама.

Већина тенисера се одазвала и подржала његов позив, мада је било и негативних реакција, али је његова иницијатива уродила плодом и данас је на рачун сваког тенисера који је пласиран између 101. и 500. места на АТП листи уплаћено је 4.325 долара.

Један од услова за добијање помоћи је био да тенисери у протеклих годину дана нису зарадили више од 250.000 долара од награда на турнирима.

План је да се и следећег месеца настави са скцијом помоћи тенисерима.

Новак Ђоковић је за време епидемије коронавирусом покренуо низ хуманитарних акција којима је помогао Србији, Италији и Шпанији.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара