Турци добили одговор

Сјајном игром, пре свега у последњој четвртини, Хемофарм савладао Бешикташ (94:91). Пресудила серија тројки Миљана Павковића, Мачван и Абдул-Хамид одлични. Вршчани направили велики преокрет након што су губили чак 17 поена разлике. Ајверсон имао неколико сјајних потеза, остало за заборав.

Кошаркаши Хемофарма направили су велики резултат у Истанбулу, савладавши Бешикташ са 94:91 (14:24, 21:20, 28:25, 31:22) у оквиру првог кола Еврокупа. За турску екипу дебитовао Ален Ајверсон, али шоу је украо Миљан Павковић серијом тројки у самом финишу меча.

Вршчани су стегнуто почели меч и већ после првог дела губили су са двоцифреном разликом. Турка екипа је одиграла одличну одбрану ношена фантастичним навијањем у Туркакола арени.

Други део игре протекао је у уједначеној борби обе екипе. Милан Мачван је показао да је један од најбољих младих кошаркаша у Европи, а велику подршку имао је у Мустафи Абдул-Хамиду, који је са неколико продора и далекометних кошева држао Хемофарм у животу.

Друго полувреме екипа Жељка Лукајића одиграла је много ангажованије и престигла велику предност Бешикташа (61:60). Ипак, турски "црно-бели" праве мини серију, па на последњи одмор одлазе са шест поена разлике.

Последња деоница кренула је потпуно наопако за Хемофарм. Вршчани нису имали решење у нападу, а Бешикташ је на другој сртрани радио шта је хтео. Тројкама Ердена и Ајверсона, уз одличну игру Мајра Четмена и Аустралијанца Огилвија, Бешикташ стиже до највеће предности на мечу, плус 17.

Хемофарм као да се буди из зимског сна и спортски безобразном игром креће да топи велику предност домаће екипе. Одличан шут за три поена у последњој четвртини и одлична одбрана на кључним играчима Бешикташа омогућили су Вршчанима да уђу у неизвесну завршницу.

Тројкама Борисова, Мачвана и нарочито Миљана Павковића, Хемофарм стиже до предности у самом финишу меча. Турска екипа је деловала потпуно изгубљено, чак се и Арена утишала. Бешикташ има последњи напад за продужетак, Хемофарм се лоше снашао у одбрани, али су Турци промашили два отворена шута и "пилулице" односе велику победу из Истанбула.

Најефикаснији у победничком тиму био је Милан Мачван са 17 поена и 15 скокова, док су по 16 поена постигли Павковић, Борисов и Мустафа Абдул-Хамид.

Бешикташ је предводио Ендру Огилви са 20 поена, док су по 15 постигли Ајверсон и Серхан Четин.

У другом колу, Хемофарм дочекује француски Асвел, док Бешикташ у Немачкој гостује Гетингену.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво