Читај ми!

Пешић за "Око": Јокић ми је рекао "Коуч, реци шта треба и идемо у том правцу"

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић гостовао је у емисији "Око", где је говорио о резултатима националне селекције, резултатима Црвене звезде и Партизана, као и партијама Николе Јокића у НБА.

Повратак Николе Јокића у екипу Србије био је најзначајнији догађај претходне године и од Пешићевог поновног доласка на чело репрезентације. Пешић је истакао да му је драго кад чује да ће се двоструки МВП увек одазвати на његов позив.

"Лепо је то чути. Морамо да се квалификујемо за Светско првенство да би се то десило. Николин највећи квалитет нису трипл-даблови и дабл-даблови. То је битно за навијаче и медије. Његова главна карактерситрика је напредак из године у годину. Све те приче да он не тренира, да је рођен за кошарку, таленат, то није то. Импресионира ме његова припрема за тренинг, завршетак тренинга и утакмице и даљи наставак активности. Посвећеност свом телу. Фантастичне импресије", кренуо је Пешић у уводној теми.

Јокић је показао играчке и лидерске квалитете током летњих квалификационих мечева и Евробаскета, а "Кари" је открио како Сомборац утиче на екипу ван терена. 

"Он је другачији. Ако разговарате с њим шта и како треба да се уради, он каже ‘Коуч, ти само реци шта треба и ми идемо у том правцу‘. Није он особа која виче, скаче, држи говоре, виче у позадини, али само његово понашање га доводи у позицију вође", појаснио је Пешић.

Србији следе још два меча у последњем прозору квалификација за Мундобаскет. Следи реванш Грцима у Атини, а могући састав је још непознат. 

"Грчкој увек значи утакмица против Србије. Знамо против кога играмо, али не и с ким. Оно што је сигурно познато да нећемо рачунати на евролигашке интернационалце. Добра ситуација је што су Партизан и Црвена звезда у топ 8. Мораћемо да направимо баланс у преговорима са оба клуба", истакао је бивши светски и двоструки европски шампион.

Током разговора о ситуацији у европској кошарци, Пешић се дотакао и горуће теме забране играња плејмејкера Црвене звезде Факунда Кампаца, нагласивши да је Маршал Гликман једини човек који тај проблем може да реши.

"Ситуација је таква да је он кажњен, а Звезда ускраћена. Основа свега је да само нови генерални директор Евролиге Маршал Гликман може да анулира ову казну. Да ли ће он то да уради? Спортски гледано, он то може, или да се пронађе неко друго решење да Кампацо игра", навео је Пешић.

Није могла да се прескочи ни тема критика на рачун његовог самосталног лета после испадања са Евробаскета, уместо да буде у истом авиону са играчима и остатком делегације.

"Ја се увек враћам са екипом. Да ли је ноћ или дан, увек се враћам са њима. Из организаторских разлога, нисам могао да дођем на авион, зато што смо добили 12 карата од Ер Србије и само сам могао да дођем, ако један играч не уђе на авион. А мени су најважнији играчи. То је једини разлог. Од чега имам да се сакривам? Ја сам поносан на оно што сам урадио. Процес је успех, а утакмица са Италијом само један неуспех", појаснио је Пешић у емисији "Око".

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво