Читај ми!

Маљковић: Ово СП је велика школа за моје кошаркашице

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да не може да не буде задовољна наступом наших играчица на Светском првенству у Аустралији.

Србија је јутрос поражена у четвртфиналу СП од селекције САД 88:55, а селекторка Маљковић је истакла да је, упркос поразу од супарница које су велики фаворити на првенству, задовољна игром и учинком репрезентације.

"Нико не воли да губи, али ако морате да изгубите од некога, ако не треба потпуно да вас надигра, онда је боље кад то ураде САД, а не неки други тим. У сваком случају, не могу да не будем задовољна са оним што смо урадиле на овом СП са још једном то понављам веома младим и неискусним тимом. Све ове играчице су данас много боље него што су биле пре три месеца када смо почели да радимо. Ово је била сјајна школа за њих. То им је много значило за лични напредак, а онда ће и репрезентација да буде боља, значиће и њиховим клубовима", изјавила је Маљковићева, пренео је званични сајт Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Он је истакла да је на крају задовољна "целом сликом".

"Тренирам тим који је радио напорно све време, све су то велики борци, са великим срцем. Последњи утисак је да сам срећна. Велико хвала иде нашим навијачима који су били овде на свим нашим утакмицама, бодрили нас и пратили. Нису само навијали за Србију, већ су учинили да цео амбијент и на другим утакмицама буде леп. На тај начин су и они допринели да ово СП буде добро", истакла је селекторка Србије.

Српске кошаркашице ће за нешто више од месец дана играти у новембарском прозору квалификација за Европско првенство.

"Ово СП је дефинитивно велика школа за моје играчице. Осећам да су већ сада много боље играчице, него што су биле на почетку овог лета. Већ смо причали како су наше припреме трајале три месеца, где смо радили и на најситнијим детаљима, везане за терен, али и све оно ван терена. После Француске сам причала и о скромности... Осећам да су сада много боље играчице и да ће то доказати у својим клубовима. Очекујем и да наставе да буду скромне све време. У том смислу ћемо приступити и ономе што је испред нас, што је врло скоро - већ у новембру и фебруару су квалификације. И ако успемо да се квалификујемо, чека нас ЕП где морамо да наставимо оно што смо почели овде и да све ово што смо овде научили тамо покажемо доста конкретније", закључила је Марина Маљковић.