Читај ми!

Маљковићева после Аустралије: Имали смо сјајних момената, али и доста грешака

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић каже након пораза од Аустралије у Сиднеју да репрезентација Србије очигледно још увек не може да игра на истом нивоу свих 40 минута и ради оно што најбоље ради.

Србија је раније данас поражена од селекције Аустралије 69:54 у мечу трећег кола групе Б на Светском првенству у Сиднеју, а селекторка Марина Маљковић каже да су њене кошаркашице имале неколико сјајних момената, али и доста грешака.

"Очигледно да још нисмо досегли ниво када можемо да играмо на истом нивоу свих 40 минута и да радимо оно што најбоље радимо. У наредна два меча морамо то много боље. Били смо свесни да ће Аустралија бити посебно мотивисана због пораза на турниру у Београду, баш као што је била и Канада, коју смо победили у првом колу на Олимпијским играма у Токију. На то је тим био спреман", рекла је Маљковићева, пренео је званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Србија ће у понедељак играти против селекције Малија, а у последњем колу групе Б у уторак ће се састати са Француском.

"У сваки меч улазимо са жељом да победимо, без икаквих калкулација. Тако је било сада, тако ће бити увек и у наредна два меча. На овом првенству је изузетан квалитет кошарке. Жао ми је само због тога што је дошло после напорних сезона, посебно за девојке из женске НБА лиге, па не можемо да их видимо у најбољем издању. Организација је савршена, не можемо ни на шта да се пожалимо", истакла је селекторка Србије.

Чађо: Покушале смо да урадимо најбоље што смо могле у овом тренутку

Српска кошаркашица Саша Чађо рекла је да не жели да тражи изговоре после пораза од Аустралије.

"Веома сам тужна јер смо изгубили, али покушале смо да урадимо најбоље што смо могле у овом тренутку. Имали смо јасан план који нам је Марина Маљковић дала, али испоштовали смо га само у појединим моментима. Иако је овај тим нов, неки кажу и млад, не желим да тражим изговоре. Морамо да наставимо да се боримо и радимо оно што нам се каже. И поред овог пораза, сигурна сам да ће овај тим у будућности, ако не и сада, са нама се никад не зна, да прави велике резултате", изјавила је Чађо.

Србија сада има два пораза и једну победу у групи Б Светског првенства, а наредни противник биће репрезентација Малија, у понедељак од 5.30.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара