Читај ми!

Други пораз у Сиднеју - кошаркашице Србије немоћне против чврсте одбране Аустралијанки

Кошаркашице Србије забележиле су други пораз у групи Б Светског првенства пошто су у Сиднеју поражене од Аустралије 69:54.

Репрезентативке Србије су се већи део утакмице мучиле да пронађу решење против чврсте и агресивне одбране Аустралијанки. Изабранице Сенди Брондело су водиле од првог до последњег минута

Принудиле су кошаркашице из Аустралије Србију на 18 изгубљених лопти, уз само 15 асистенција, а није се ретко дешавало, поготово у првом полувремену, да кошаркашице Србије не успеју ни да пронађу начин да шутну на кош за 24 секунде.

Аустралијанке су отвориле утакмицу поготком за три поена, од самог почетка заиграле чврсто и ангажовано у одбрани, па је Србија у првој четвртини постигла само 10 поена и већ била на минус осам - 18:10.

Одговорила је Србија почетком другог периода игре са пет поена у низу - Тина Крајишник је била прецизна, а онда је Јована Ногић погодила тројку, али је Аустралија након затраженог тајм-аута погодила неколико тројки, ушла у серију добрих напада и дошле до двоцифрене предности.

Кошевима расположене Ивон Андерсон, успеле су репрезентативке Србије да заостатак до краја првог полувремена спусте на осам поена - 36:28.

Наставиле су Аустралијанке у истом ритму и у трећем кварталу - постигле су 10 поена у низу, а Србија пет минута није могла до коша, па је предност Аустралије нарасла и на највећих плус 18.

Пред крај треће четвртине, после тајм-аута Марине Маљковић, заиграле су кошарлашице Србије нешто енергичније и направил серију 15:7.

Саша Чађо је погодила две тројке и вратила Србију на минус осам, колико је било на полувремену, али је Џексон са два погођена слободна бацања поново довела Аустралијанке до двоцифрене предности пред почетак четврте четвртине - 53:43.

Чувале су Аустралијанке сигурно стечену предност и у последњем периоду, одбиле све покушаје Србије да меч уведе у неизвеснију завршницу и дошле до победе - 69:54.

Ивон Андерсон је одиграла још једну добру утакмицу - постигла је 16 поена, уз седам скокова и шест асистенција. До двоцифреног учинка стигла је још само Саша Чађо са 12 поена.

Победнички састав предводила је Бек Ален са 16 поена. Маријана Толо је додала 12 поена, док су по 10 уписале Саманта Виткомб и Стеф Талбот.

Србија сада има два пораза и једну победу у групи Б Светског првенства, а наредни противник биће репрезентација Малија, у понедељак од 5.30.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи