Читај ми!

Радоњић: Тимском игром до победе, већ крећу припреме за Партизан

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је да је тимска игра донела победу црвено-белима у мајсторици полуфинала плеј-офа АБА лиге против Цедевите Олимпије.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале плеј-офа АБА лиге, пошто су у Београду савладали Цедевита Олимпију резултатом 88:78.

"Читаве сезоне смо се борили за предност домаћег терена, а имали смо само два пораза. Искористили предност домаћег терена и после 1:1 победили Олимпији и идемо у финале. Утакмица је са наше стране у неким интервалима била добра, али неке ствари нису другачије у неким периодима. Противник је био веома квалитетан, а ми смо показали да смо морали да будемо 100 одсто у фокусу да тај њихов квалитет не би дошао до изражаја. Успели смо да дођемо до предности, контролисали утакмицу и дошли до победе", рекао је Радоњић после утакмице.

Црвена звезда ће у финалу плеј-офа играти против Партизана.

"Улазимо у неки други интервал. За 31 дан одиграли смо само три утакмице. Све три ове утакмице су биле специфичне. Сада иде неки други ритам. Ове дане ћемо искористити да се припремимо за први меч против Партизана. Захваљујем се навијачима на подршци", додао је тренер Црвене звезде.

"У форми смо таквој каквој јесмо. Морамо да будемо свесни тога. Морамо пред меч са Партизаном да поправимо неке ствари. Играли смо добро против Олимпија Цедевите. Готово је немогуће држати нападачки потенцијал током целог меча.Сасвим је природно да долази до неких ствари који се дешавале. Они су вечерас показали да су квалитетна нападачка екипа, а против нас увек играју изузетно чврсто. Морали смо да дамо све од себе да би успели дођемо до победе. Треба причати о томе колика је била предност, а не колики је био пад. Можда је то кључно питање. То је изгледало изнад свих очекивања. За нас је изузетно значајно да смо успели да издржимо ударе Олимпије."

Он је истакао да је значајни сегмент у победи Звезде био офанзивни скок.

"Наравно успели да дођемо до одређених ствари које су нам омогућиле дадођемо до друге шансе. Надам се да ћемо тако наставити и у наредним мечевима. Када се све сабере и одузме битно је рећи да смо тимски дошли до победе. Сви су дали неки допринос. То нам даје за право да можемо играти квалитетно и у финалној серији. Били смо концентрисани и стигли смо до финала, а детаљнију анализу урадићу наредних дана. Ова утакмица је показала да можемо да будемо добри и у финалу. Понављам значајно нам је да је цео тим допринео победи", истакао је Радоњић.

Он је додао да ће наредних дана причати о финалу са Партизаном.

Радоњић је навео да би волео да наредне сезоне и Црвена звезда и Партизан играју у Евролиги, али је додао да ће сачекати коначну одлуке.

Црвена звезда ће у финалу плеј-офа АБА лиге против Партизана, који је у полуфиналу био бољи од екипе Будућности.

Финална серија се игра на три добијена меча. Први меч је на програму у петак, 27. маја.

Титулу у АБА лиги брани Црвена звезда.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара