Читај ми!

Врело у "Пиониру" – Звезда преко Олимпије до финала АБА лиге са Партизаном

Победом у мајсторици полуфиналне серије против Цедевита Олимпије 88:78, кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале регионалног такмичења. Црвено-бели ће бранити трофеј из прошле сезоне, а противник у финалу биће вечити ривал, екипа Партизана. Финална серија, која се игра до три победе, почиње у петак, а црвено-бели имају предност домаћег терена.

Кошаркаши Црвене звезде оправдали су улогу фаворита против Цедевита Олимпије и победом у Београду у мајсторици полуфинане серије 88:78, пласирали се у велико финале.

Црвено-бели су у већем делу сусрета контролисали резултат, често имали двоцифрену предност, али су гости из Љубљане у неколико наврата правили серије и претили да одведу меч у неизвесну завршницу.

Звезда је одлично ушла у меч – изузетно разноврсна игра у нападу уз одличну одбрану донеле су црвено-белима двоцифрену предност већ у првој деоници 20:10.

Гости из Љубљане нису могли ништа да погоде, осим три тројке, па уз неколико изгубљених лкопти на први одмор одлазе са дефицитом од 11 поена – 24:13.

Звезда је дизала своју предност на почетку треће деонице до великих 19 поена предности, али је Горан Драгић покренуо серију Олимпије од 15:0, којом се гости у потпуности враћају у живот.

Предност Звезде на полувремену износила је пет поена – 42:37.

Црвено-бели су трећу деоницу отворили серијом 8:0, узвратила је Олимпија, али поново је уследио период игре у којој су црвено-бели самлели противника.

Никола Ивановић везао је две тројке, по једну су додали Лазић и Вајт, па је Звезда дошла до максималних 20 поена предности – 67:47.

Изгледало је да је домаћи састав преломио меч, али је уследила нова серија гостију од 7:0, па Звезда пред последњу деоницу има 13 поена предности.

Гости су почетком последње деонице пришли на минус осам, али је Звезда захваљујући Ерону Вајту одбила тај напад Олимпије и још једном стекла двоцифрену предност.

Врела атмосфера достигла је врхунац у последњих пет минута, када је дошло до кошкања играча обе екипе – с једне стране предњачио је Калинић, с друге Еџам и Мурић.

Ипак, Звезда је сачувала предност у финишу и забележила заслужену победу од 88:78.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Никола Калинић са 15 поена, 11 је додао Никола Ивановић, а по 10 Огњен Добрић и Огњен Кузмић.

У гостујућој екипи фантастичан меч одиграо је Јоги Ферел са 25 поена, док је Зоран Драгић додао 21.

Црвено-бели ће бранити трофеј освојен прошле сезоне, а противник у финалу биће екипа Партизана која је у недељу елиминисала екипу Будућности, такође после трећег меча.

Финална серија, која се игра на три добијене утакмице, почиње у петак 27. маја, а црвено-бели ће имати предност домаћег терена.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво