Читај ми!

Спектакуларна кошарка у Београду - Ефес и Реал у борби за титулу шампиона Европе

Ефес бољи од Олимпијакоса, Реал од Барселоне - две спектакуларне утакмице могла је да гледа публика у Београду у полуфиналним дуелима Евролиге. Васа Мицић тројком омогућио турском тиму да брани трофеј, Реал надокнадио 13 поена минуса и поништио МВП партију Николе Миротића. Финале Евролиге на програму је у суботу од 19.00 часова.

Иако су у Београд стигле најбоље четири екипе у Евролиги, мало ко је могао да очекује да ће полуфинални дуели да нам пруже тако узбудљиву и неизвесну кошарку.

Анадолу Ефес ће бранити трофеј освојен прошле сезоне, пошто је после велике битке изашао као победник из дуела са Олимпијакосом.

Јунак "пивара" био је српски репрезентативац Василије Мицић, који је погодио тројку у последњој секунди меча, па екипа Ергина Атаман у финале улази са додатном дозом самопоуздања.

Противник Ефесу у финалу биће екипа Реала, која је у вечитом шпанском дербију савладала Барселону.

Каталонски тим имао је 11 поена предности на полувремену, али је екипа Пабла Ласа пожртвованом игром у одбрани успела да дође до преокрета и новог финала.

Није Барси помогла ни фантастична партија најкориснијег играча такмичења Николе Миротића, који је утакмицу завршио са 26 поена, 12 скокова и 5 асистенција.

Реал ће се у финалу борити за 11. трофеј намењен шампиону Европе, а не треба заборавити да је тренер Ласо последњи пут "краљевски" клуб довео до крова Европе управо у Београду 2018. године.

Ипак, посао у финалу неће бити нимало лак, пошто је тамо екипа Ефеса, најбоље европске екипе у последње три године и екипе која брани трофеј освојен прошле сезоне у Келну.

Финале Евролиге на програму је у суботу од 19.00 часова.  

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи